Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E46 Automat Silnik 2.2 M54 B22 ,dziwna sprawa z wypadaniem zaplonu.dziwna bo blad zawsze pojawia sie na zimnym silniku,Missfire cylinder 4 wyraznie telepie silnikiem.jak wykasuje blad to pracuje rowno, az do do kiedy znowu ostygnie i zeby jazdzic musze wykasowac blad.do tego jeszcze ma za niskie obroty 500rpm. i jak skrzynia zapnie bieg to na tych zaniskich obrotach zapala sie kontrolka cisnienia oleju,to chyba normalne?ale ostatnio bylo jeszcze inne zjawisko obroty byly w normie 800rpm,nawiew powietrza wlaczony i tu cos dziwnego ,jak wylaczam nawiew to obroty spadaly na 500rpm i mrugala kontrolka cisnienia oleju.na przyzadzie pokazuje skoki temperatury chlodziwa z 97 stopni na 30.czy te skoki temperatury moga byc powodem tych niskich obrotow?Swiece sa czarne i mokre ale tylko na gwincie przy podkladce.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

bylem na kampie,gosciu podniusl mi troche te obroty,co do wypadania zaplonu powiedzial ze moze cewka swieca ,wtrysk etc.tyle to ja wiedzialem zanim do niego pojechalem.cewki podmieniane,wymieniane i bez skutku.zaraz jak odpale silnik to pracuja wszystkie gary,ale jak zchodzi z ssania to zaczyna telepac buda i po 50 sek pojawia sie check engine.

nie wiem moze ten wtrysk na 4 zalewa na ssaniu i komp odcina cewke?

• 1 rok później...
Opublikowano
Zainstaluj inpę i po problemie. Jest tam taka zakładka ROUGH i ładnie widać na live co się dzieje z poszczególnym cyl.