Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, potrzebna pomoc w diagnozie.

Bmw 728i 99 rok po lifcie, autko smigalo fajnie aż do wczoraj, podczas jazdy nie miał mocy i zaczął szarpać, a teraz tylko odpala na kilka sekund, dławi sie i gaśnie.Silnik po ponownym uruchomieniu pracuje normalnie przez ok 3- 5 sekund i znowu dławienie, przestaje pracowac na wszystkie cylindry, szarpie i gaśnie.Jedyne widoczne uszkodzenia to popękane kolanko od powietrza za przeplywomierzem, przed przepustnicą, dziwi mnie tylko to ze jest tam kilka małych pęknieć i nie sądzę żeby tak nagle zaczęło to mieć wpływ na pracę silnika.

Opublikowano
tak wlasnie myslałem, dziwne jest tylko to że tych pęknieć jest kilka i nie możliwe jest żeby powstały w jednym momencie, a autko chodziło normalnie do wczoraj.Obkleiłem izolacją i też bez zmian.Tak czy tak jest do wymiany.
Opublikowano
Sprawdź tak czy inaczej dolot tym środkiem bądź innymi typu plak bądź zmywacz do tarcz hamulcowych. Mogą być to cewki albo czujnik wałka. Najlepiej podłączyć pod kompa
Opublikowano
Po częsci diagnoza jest, komp nic nie pokazuje, kolanko gumowe wymienione, natomiast problem jest z innej strony, nie ma paliwa na wtryskach.Po przekręcenie zapłonu kilka razy pojawi sie trochę, ale większość powietrza wywala na tym zaworku niż paliwa.Więc teraz chyba trzeba szukać przyczyny w pompie, albo regulator ciśnienia.Tak mi przynajmniej powiedziano.Jakieś inne możliwości?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, nie wiem czy temat aktualny.

Praktycznie mam to samo w E32 750i, pisałem tam , ale bez odezwu. Czy coś u ciebie się zmieniło ? Co było przyczyną, jeżeli możesz to napisz, bo ja się z tym borykam dobre 3 miechy :mrgreen:

Pozdro

Opublikowano

ja mialem tkaie jaja w e36 jak pompa padła

jedz do warsztatu niech ci sprawdzą cisnienie na listwie u mnie kosztowało to całe 0 zł ale dałem chłopu na flaszke :cool2:

Opublikowano
mozesz podniesc kanape tylna tam sa pompy i dojscie do nich niech inna osoba zapala silnik a ty nasluchuj czy dochodza dzwieki ze zbiornika czyli w okolicy dekli od pompy powinno byc slychac nie wiem jak to nazwac taki "szmer"ale to jeszce nie swiadczy ze pompa daje cisnienie druga opcja popusc wezyk od zasilania listwy wtryskowej i to samo kolega kreci ty obserwujesz czy trysnie paliwo czy tylko bedzie sie ciurczyc i wiesz wtedy wszystko a i ja bym jeszcze dotankowal bo moze plywak sie przyciol takie objawy mialem w e34 mojej zony tez takie same objawy byly co opisujesz kupilem pompe i na darmo po odkreceniu delka okazalo sie ze pompa robi tyle ze prawie na sucho a wskaznik pokazywal przy najmniej 15litrow pb.dolalem wahy i po problemie smiga jak zloto.napisz czy to bylo to bo jestem ciekawy.pozdr. :lol: