Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego ja mam wsadzony maunal tzn. taką 730 kupiłem. Skrzynia wymagała poprawek np nie podłączny czujnik świateł wstecznych i nie była precyzyjna. Teraz jest ok.

Myślałem, żeby zmienić na automat (miałem całość wszystkie części), ale wszyscy odradzali, koszty przełożenia plus remont mimo iż miałem wszystkie wtyczki bo ściągałem mieszek.

Poza tym nic więcej nie powiem, manual to manual, ja jednak zamieniłbym na automat ze wzgledu poruszania się po mieście.

Opublikowano

Właśnie dzisiaj odebrałem moją Baśkę - i powiem szczerze, chyba jednak automat fajniejszy. Auto duża krowa, po mieście ciągle wachlować trzeba sprzęgłem i skrzynią.

No ale w starym automacie to też jest loteria....

No nic - trzeba się przyzwyczajać do manuala i już

Opublikowano

No niestety, trzeba maglować skrzynią. Można się przyzwyczaić.

Szerokiej i bezpiecznej drogi:)

Opublikowano
Hmm, kiedyś miałem złotą E32 w manualu, padło sprzęgło i sprzedałem za pare złoty, na złom. W Łodzi koło rynku bałuckiego, powiedzieli za wymiane 1000 zł .. Manualem nie lubie operować, jedynie co to można palić gume, bez zastanowienia się czy padnie mi skrzynia czy nie :mrgreen:
Opublikowano

Kurde - a co zrobić jak na morzie po całej nocy strasznie sztywno wchodzą biegi - jakby olej zamarzał ?

Wymiana oleju ( i na jaki ) ?

Oraz sprzęgło które łapie od samej prawie podłogi - to objaw końca sprzęgła ?

Opublikowano

Kolego,

Miałem podobne objawy nawet, gdy auto stało na normalnej temp, wysprzęglik siadał. Przed wymianą spróbuj na opalonym silniku podpompować sprzęgło wciśkając do końca oraz puszczając do końca. Jeśli dalej będą biegi ciężko wchodzić to wsyprzęglik, lub jakaś guma przy wysprzęgliku, przy naprawie wymień jeszcze olej w skrzynii.

Opublikowano
Tiaa... miałem to samo sprżegło do wymiany , albo się myle zmień olej. Może pomorze ale wątpie.