Skocz do zawartości

Ringi w lampie hella poliftowej. Co kupic. 530D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/lampy-przod-ringi-oryginalne-bmw-e39-e-39-polifcie-i2925230508.html

Witam mam takie lampy jak w linku z allegro lewa swieci a w prawej padly ringi nie chca swiecic. Zamiast tego swieci kierunkowskaz... ale tylko na postojowych jak wlacze ksenon to kierunek gasnie.I chcialbym zmienic kolor z zoltego na bialy. Aby to zrobic musze kupic komplet ringow CCFL z przetwornicami czy te markery do ringow. Dodam ze niemam zielonego pojecia o tym akurat... Oraz zeby wymienic ew. ringi musze rozebrac lampy? A jesli tylko markery to jak to zrobic. Z góry dziekuje za pomoc.

Link do markerow - http://moto.allegro.pl/led-marker-ringi-bmw-e39-e53-e60-e61-e63-e64-e87-i2933170286.html

Opublikowano
Mam dokładnie te led markery założone u siebie, świecą naprawdę mocno, montaż w 5 min, ale błąd spalonej żarówki i tak pokazuje ...
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

kolego wąski87 pierwsza sprawa ile dałes za markery? Ja wymieniałem ostatnio i nic mi nie pokazuje żadnego błędu. Severo nie kupuj żadnych ccfelek bo po co rozbieranie lamp daj sobie spokój.Kup ledy ale nie 3W tylko mocniejsze ja mam 5W i świecą tak,że jeżdzę w dzień na ringach(niby nie wolno),nie używam ksenonów. Montaż to z zamkniętymi oczami bym zrobił.Wyciągasz żarówkę od ringów odpinasz kostkę ,wpinasz kostkę od leda,montujesz i ok.Jak zdemontować ot tak: łapiesz za żarówkę od ledów(taka zgięta) kciukiem i wskazującym i prtzekręcasz w lewo i wyciągasz dalej na pewno sobie poradzisz. :D :cool2: ja kupowałem tu http://moto.allegro.pl/ringi-led-marker-10wat-bmw-e39-e53-e65-e66-e60-e61-i2899755276.html

jak będziesz zamawiał zapytaj ile ma wat ta dioda .

Opublikowano
kolego wąski87 pierwsza sprawa ile dałes za markery?

105 PLN. To były akurat jedne z tańszych na allegro

Opublikowano
hmmm to może to jest przyczyną błędu spalonej żarówki ? U mnie nic się nie pali,ale nie wiem dlaczego jak przękręcę zapłon i włącze ringi to przez jakieś 3 sekundy mam stroboskop w ringach migają jak szalone ,po chwili się uspokajają i jest git. :cool2: Dzwoniłem do gościa i chciałem zareklamować ale mówił,że muszą napięcia dostać i dlatego tak się dzieje ?
Opublikowano
mówił,że muszą napięcia dostać i dlatego tak się dzieje ?

bzdury mówił

mrugają bo dostają sygnał sprawdzający żarówki

żarówki przy tym sygnale nie zdążą się oświecić a diody tak

Opublikowano
Dokładnie tak jak Dajan napisał. Moduł LCM wysyła słaby impuls w celu sprawdzenia sprawności żarówki , który jest za słaby dla zwykłej żarówki zaś dla leda wystarczy żeby rozbłysnął. U mnie też migają ringi naprzemian po odpaleniu auta przez jakieś 10 sekund. Więc nie ma co panikować :wink: