Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak stwierdziłeś, że masz usterkę?

Rozumiem, że silnik po prostu nie gaśnie?

Kolego, jeśli temperatura spada poniżej 3 st. C to system start&stop nie działa.

Inna sprawa to słaby akumulator. W tych autach jest inteligentne zarządzanie energią i o tym czy silnik gaśnie czy nie zależy wiele czynników.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Jak stwierdziłeś, że masz usterkę?
po odpaleniu auta wyświetla się komunikat Autoamtic Start/Stop Function Failure.

Rozumiem, że silnik po prostu nie gaśnie?

Kolego, jeśli temperatura spada poniżej 3 st. C to system start&stop nie działa.

tak, to wiem nawet zrobiłem reset czujnika na klemie aby na nowo przyuczył się do akumulatora i ładowania ale to nie pomogło. To że nie gaśnie to akurat jest dla mnie na + bo nikt mnie nie przekona że takie ciągłę gaszenie i odpalanie nie przeszkadza rozrusznikowi, akumulatorowi, turbinie itd...... jedynie troche denerwujące jest to wyskakiwanie tego komunikatu za każdym zapaleniem samochodu.....
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam ,

Jestem nowym użytkownikiem forum. Chciałbym się do "czepić" do tematu "start/stop".

Mówicie koledzy ze wystarczy podładować aku? i problem powinien być rozwiązany?

Dzięki :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
U mnie jak przestało działać Auto S/S z powodu już słabnącego akumulatora nie pojawiał mi się żaden błąd podczas odpalania auta. Także przyczyna musi być inna niż akumulator jeśli pojawia się komunikat o "failure"
http://images.spritmonitor.de/773563.png
Opublikowano
Witam ,

Jestem nowym użytkownikiem forum. Chciałbym się do "czepić" do tematu "start/stop".

Mówicie koledzy ze wystarczy podładować aku? i problem powinien być rozwiązany?

Dzięki :)

Pozdrawiam!

Witam.

Jeśli aku było odłączone lub mocno rozładowane i wyświetla się teraz po odpaleniu błąd systemu Start/Stop to prawdopodobnie trzeba zrobić komputerem kalibrację czujnika położenia lewarka biegów w położeniu neutralnym (luz) by komp wiedział kiedy może zgasić auto.