Skocz do zawartości

330d Touring Słubice VIN WBAEX91080PH95388

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mając na myśli to, że źle świadczy o sprzedającym - moim zdaniem ktoś kto w pełni świadomie zakłada coś z innej "pary", do tego nie w pełni, bo ma takie widzi mi się albo tak mu się podoba, a ma na uwadze że samochód wygląda śmiesznie, bo ani to ori ani mpak to albo nie mam gustu, albo mu nie zależy albo drzemie w nim mały wiejski tuningowiec. Bądź co bądź może to wskazywać że przez kadencje użytkowania również tak samo traktował inne podzespoły samochodu, i to że jest indywidual to dawno mogły przyćmić jakieś niedociągnięcia albo również połowiczne naprawy,

Koszt dołożenia ori zderzaka m-pak przód (z kierownicami powietrza na tarcze, dołami nadkoli, czasem ślizgami) z porządnym malowaniem kwota ponad ponad 2 tyś (niespawana używka m-pak kpl około 1200zł, seria ok. 400zł kpl) - jeżeli tak właściciel traktuje (doinwestowuje) inne podzespoły to raczej dla auta na + :wink: Opisałeś jak podchodzisz do tematu hamulców -i ok. Ja zamiast zakładać cały m-pak wolałem pomalować maskę, listwy pod reflektorami, błotniki i obudowy lusterek - bardziej przeszkadzały mi odpryski lakieru niż brak progów i tyłu m-pak - niestety taki już mam brak gustu i taki drzemie we mnie mały wiejski tuningowiec... :wink:

Dlatego cieszyłem się żę upchałem fmic pod zwykły zderzak.Nie wiem czy w 330d się tak da upchać.

Nie da się - 330d ma przed chłodnicą wentylator z wisko, 320d nie ma. Poza tym seryjny zderzak bardziej "zasłania" cooler niż w m-pak - to dość istotna różnica dla wydajności FMIC.

Reasumując i pomijając kwestię zderzaka, to jak już wspomniałem fura ładna, gdybym swoją pogonił albo nie robił swapa to bym się nią zainteresował.

Sprawdziłbym ile jest w kraju i ile każdy z właścicieli nią jeździł.

:cool2:

Edytowane przez arezyy

Opublikowano

No dobra ale ze zdjęć nie wywróżysz czy jest sam zderzak czy kpl z kierownicami itd, wiele fur tu wrzucanych nie miało nawet nadkoli plastikowych ... a miały duże koła i mPaki.

Polemizowałbym czy mPak jest wydajniejszy dla fmic niż seria. Zależy jak jest fmic i jak założony.

Opublikowano
No dobra ale ze zdjęć nie wywróżysz czy jest sam zderzak czy kpl z kierownicami itd, wiele fur tu wrzucanych nie miało nawet nadkoli plastikowych ... a miały duże koła i mPaki.

...dokładnie, idąc dalej można zadać następne pytanie: ile aut z "dokładanym" m pakiem ma doły nadkoli m-pak z allegro za 34,99zł (bo ich nie widać, więc po co przepłacać :wink: ) które najczęściej pękają po pół roku a ile ma doły ori...

można zrobić "część" ale naprawdę porządnie, a można zrobić "całość' byle jak - co lepsze? Opinie "ze zdjęć" często są bardzo "naciągane" - natomiast wydaje mi się, że zapytanie w tym dziale o dane auto powinno służyć przekazaniu informacji konkretnych i potwierdzonych (rozkodowany VIN, carfax, znam/widziałem to auto, pamiętam jak na alle... stało rok temu z niższym przebiegiem, itp.) a zainteresowany na ich podstawie decyduje czy sprawdza dalej temat czy odpuszcza...

opinie typu "a moja kryształowa kula mówi że";-) albo "jak na mój gust to..." raczej niewiele pomagają pytającemu...

Nie oglądając auta na żywo, wypowiedzi na jego temat mogą byc tylko subiektywne. I takie są.

...oczywiście że tak, dlatego moim zdaniem nie powinno się tu aut oceniać (bo w sumie niewiele to daje) tylko przekazywać konkretne informacje na ich temat.

Polemizowałbym czy mPak jest wydajniejszy dla fmic niż seria. Zależy jak jest fmic i jak założony.

Zakładając, że mówimy o identycznym FMIC identycznie założonym - powierzchnia "otwarta" FMIC w m-pak jest jednak większa od serii.

Opublikowano
A tak wracając do tego auta to czy na pierwszym zdjęciu maska odstaje trochę po za błotnik czy mi się tylko tak wydaje? patrze, patrze i nie wiem..
Opublikowano
...oczywiście że tak, dlatego moim zdaniem nie powinno się tu aut oceniać (bo w sumie niewiele to daje) tylko przekazywać konkretne informacje na ich temat.

No niestety tak się utarło że jest tu trochę inaczej i jak to na forum każdy może wyrazić swoje zdanie. Przypomnę Ci jeszcze nazwę tego działu : Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia? Opinie na temat samochodów na sprzedaż - jak Ci coś nie pasuje to się nie udzielaj :wink: Chcesz to ''noś sobie dwa różne buty zamiast jednakowej pary'' ale raczej nikogo tutaj do tego nie przekonasz (może oprócz założyciela tematu) że to jest fajne :mad2:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
  • Autor
Nie łapiesz. Mnie nie da się urazić.

Miałem na myśli, że skoro ludzie tu mają nasrane w bani, to lepiej takich o pomoc nie prosić, bo tylko zaszkodzą.

Nie mialem na mysli stanu psychicznego wszystkich. z uporem maniaka staracie sie wmowic ze auto jest fe bo ma tylko zderzak m pak , a wlasciciel to wiesniak. Rownie dobrze moge napisac ze jak ktos robi swapa zamiast kupic oryginal to tez jest wiesniak

To tyle w temacie. Beda zdjecia to sie wypowiecie

Tapatalk @ Xperia Arc S

Opublikowano

z3coupe zastanawiasz się / czytasz ze zrozumiem co piszesz? ... bo chyba za samym sobą nie nadążasz i przez to sobie zaprzeczasz

No niestety tak się utarło że jest tu trochę inaczej i jak to na forum każdy może wyrazić swoje zdanie

a następne zdanie

...jak Ci coś nie pasuje to się nie udzielaj
:duh:
Opublikowano
Ja tak, ale Ty chyba nie :wink: Przeczytaj mój post raz jeszcze, jak nie zrozumiesz to jeszcze raz i tak do skutku.. Choć w Twoim przypadku może to nie nastąpić :lol:
Opublikowano
Daj sobie spokój. Przegrasz w tej "nierównej" walce :mrgreen: Człowiek sprowadza ciebie do swojego poziomu, a pózniej pokona intelektem :D
Opublikowano
Chyba masz racje :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
Daj sobie spokój. Przegrasz w tej "nierównej" walce :mrgreen: Człowiek sprowadza ciebie do swojego poziomu, a pózniej pokona intelektem :D

Lol to sie popisales. Chyba mialo byc "pokona doswiadczeniem"

Dajcie juz sobie spokoj bo jeden madrzejszy od drugiego sie okazuje :grin:

Opublikowano
Dobrze, że wreszcie edytowałeś swój pierwszy post. Kiedy odpowiadam na post Arezyy odpowiadasz ty i na odwrót. Co wy jesteście jakimiś klonami?
Opublikowano

Temacik się strasznie rozwinął, pozwolę sobie podsumować :mrgreen: ................ :

- przedni zderzak zmieniony;

- xenony dołożone;

- sugerując się zdjęciem maska albo lewy przedni błotnik można by nieznacznie lepiej spasować :) .

W słuszność zmian wnikać nie będę, bo drogi są dwie fanaberia poprzedniego właściciela albo mniejsza / większa kolizja dała możliwość zamiany dołożenia części ...... ;) .

Na pewno na miejscu można sprawdzić czy np. zamontowane są również czujniki samo-poziomowania, czy zderzak nie trzyma się na słowo honoru itd. ;) .

Vin robi piorunujące wrażenie, takie sztuki to według mnie są perełki nie często spotykane, ale najważniejszy to faktyczny stan techniczny ...... a go przed monitorami nie poznamy :P .

Opublikowano

Muszę się przyczepić :D. Chyba miałeś na myśli, że sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem bo jakby go miał pokonać intelektem to Twoje zdanie raczej ma odwrotny sens do zamierzonego :cool2:.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Rzeczywiście może wyszło trochę niezręcznie, ale wszyscy wiedzą o co chodzi. W ogóle zabrałem głos w tym temacie, ponieważ uważam, że jak ktoś wrzuca auto do oceny to powinien spokojnie wysłuchać co inni mają do powiedzenia, a nie atakować tylko dlatego, że mają inny punkt widzenia niż założyciel tematu. Mimo prób wytłumaczenia na czym polega idea forum, niektórzy nadal nie mogą tego ogarnąć,
Opublikowano
  • Autor
uważam, że jak ktoś wrzuca auto do oceny to powinien spokojnie wysłuchać co inni mają do powiedzenia, a nie atakować tylko dlatego, że mają inny punkt widzenia niż założyciel tematu,

Gdyby oceniali auto a nie oceniali czy ktos jest wiesniakiem czy nie, to siedzialbym cicho. Koniec jalowej dyskusji i czekajmy na fotki

Opublikowano
Temacik się strasznie rozwinął, pozwolę sobie podsumować :mrgreen: ................ :

- przedni zderzak zmieniony;

- xenony dołożone;

- sugerując się zdjęciem maska albo lewy przedni błotnik można by nieznacznie lepiej spasować :) .

Czemu uważasz, że xenony dołożone, skoro występują w VIN ? :mrgreen:

Opublikowano
Faktycznie z tym xenonem to nie dopatrzenie moje :wink: (za długi vin łatwo coś pominąć :mrgreen: ).
Opublikowano

szymon-o

czy w woj.lubuskim funkcjonuje jakis klub BMW czyt.zloty, pogadanki, imprezki itd :lol: :8) ???

poza tym maska moze zle lezec w zwiazku z tym iz byla zdejmowana w serwisie do wyjecia silnika i wymiany poduszek pod nim :mrgreen:

Opublikowano
Poszło na PW aby nie zaśmiecać tematu ;) .
Opublikowano
moim zdaniem zdecydowanie warto obejrzeć to auto
Opublikowano
i co, zdecydował się ktoś na tą furę? był ją ktoś oglądać ?
Opublikowano
  • Autor

Ja sie przymierzam ale musze poczekac na wyplate :-) Jak sie nie sprzeda to do konca mies ją sprawdze i moze kupie

Tapatalk @ Xperia Arc S