Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przed chwilą wróciłem od kumpla, który podłączył komputer pod auto. Wyskoczył błąd związany z egr. Znajomy powiedział, że jest albo do wymiany albo do czyszczenia. Z powodu braku garażu oraz z tego, że mam dwie lewe ręce do majsterkowania, mam pytanie. Jaka może być cena naprawy/czyszczenia egr? Tematów odnośnie napraw jest sporo, ale chodzi mi o cenę jaką może wziąć mechanik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mechanik jak zobaczy znaczek to za czyszczenie pewnie weźmie 100..to jest tak banalna sprawa, że aż żal płacić za to..youtube, pierwszy lepszy filmik i po sprawie. Jakieś negatywne objawy tego błędu? Może jest zaślepiony i dlatego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

czyszczenie egr to jest odkrecnie 4 srubek i 2 opasek zaciskowych i zdjęcie jednego węzyka gumowego.

potem to wszystko do wiadra i co masz pod reką, aceton, chemia do silników czy do felg, wszystko co czysci brud, plus jakis wycior, jakas skrobaczka tez sie przyda i czyścisz sobie to. Zakładasz i już. Cała polityka. Zajmie ci to koło godziny.

szukam
Opublikowano

czasami poleci dymek podczas przegazowania, ale głównie zainteresowało mnie to w momencie wyprzedzania. Jechałem około 120km, chciałem wyprzedzić...a naciskam pedał gazu, a tu wskazówka ani drgnie...pojawił się ten problem kilkukrotnie, a nie mając żadnych informacji jak auto było wcześniej eksploatowane, szukam odpowiedzi i staram się wymienić. Mam go nie cały rok, a chciałbym pojeździć kilka :)

Kumpel zrobił mi wydruk na swoim kompie (paragon jak w kasie fiskalnej): kod błędu 06 exhaust gas recirculation.

Sam spróbowałbym naprawić, ale nie mam miejsca i narzędzi, a nie chcę czegoś uszkodzić. Jestem jeszcze na dorobku i kiedy narzeczona pozwoli mi wynająć garaż, wtedy drobne naprawy sam będę robił :)

Opublikowano
Jeżeli wyskoczył błąd EGR to trzeba zająć się zaworkiem sterującym N75 :cool2: , a dopiero wtedy można (nawet trzeba) wyczyścić sam EGR.