Skocz do zawartości

318IS M44 Problem z odpaleniem zimnego silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od Dluzszego czasu mam taki problem, że po nocy bardzo ciężko mi odpalić samochód. Kiedy załączam rozrusznik to słychać jednostajne kręcenie, tak jakby nie było kompresji, jak pokręce nim dluzej to zaczyna lapac powoli na 2 gary a pozniej coraz chętniej i chętniej az w koncu odpala i strasznie nierówno chodzi przez pierwsze ~2minuty, po tym czasie problem ustaje. Gdy samochod postoi tak z pol dnia to odpala normalnie ale wraz silnik ma drgawki przez pol minuty i sie uspokaja... Dodam, że podczas odpalania swiece są zalane (oryginalne bmw, 4-elektrodowe), iskra jest jak w czołgu, i gdy je spróbowałem osuszyć to silnik od razu odpalił. To wszystko jest zalezne od temperatury, gdy jest +5 to odpala w miare latwo ale przy -15 zaczyna sie dobry meksyk... Juz nie wiem co z nią może być, może ktos mial taki przypadek :(

PS. silnik to M44b19, 98rok

Wymieniłem listwę wtryskową bo myslalem, że może wtryski leją.

Opublikowano

Do sprawdzenia najlepiej pod kompa:

Przepływka

Sonda

Czujnik wału,wałka

Czujnik temperatury

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
modejzewam problem z kompresja na zimnym silniku olej splywa do misy i zanim dostanie sie na gladzie cylindrow zchodzi jakis czas olej uszczelnia troche tloki i kompresja wystasrcza na odpalenie motoru moim zdaniem
jedynakk