Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przez wlasna glupote unieruchomilem auto. Zmienilem przez pomylke tryb EWS3 z emulacji EWS2 na pelne EWS3 i teraz auto nie startuje, przywrocic nie moge, bo pole wyboru jest szare. W DME pokazuje blad braku sygnalu z EWS, rozrusznik kreci ale nie pali, EWS rozpoznaje klucz i kody. Probowalem zrobic synchronizacje PA Softem, DISem, Progmanem zawsze z tym samym skutkiem - fail. EWS komunikuje sie z laptopem bez problemu. Probowalem odblokowac EWS sposobem z BMW Scanner, by zmienic tryb na emulacje EWS2 ale nie dziala. Jakies pomysly? Pomocy :mad2:
  • 3 lata później...
Opublikowano

Podbijam!

Kupiłem emulator, nie mogę się z nim skomunikować w celu zakodowania(ani poprzez podpięcie do samochodu, ani poprzez podpięcie do kabla od inpy).

Czy mogę kupić używanego ewsa o tych samych numerach i go zakodować inpą/pasoftem jeżeli mam sterownik 41.0 (brak funkcji shift+F6 w INPie)?