Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie w którym miejscu pod maska znajduję sie ten sterownik ABS/ASC bo nigdzie go nie widze :D
Opublikowano
Sterownik jest po lewej stronie silnika, patrzac od przodu samochodu, zintegrowany z zespolem hydrauliczno - elektrycznym ABS/DSC. Nie trudno go odnalezc

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
po lewej nie ma ale pod zbiornikiem płynu hamulcowego po prawej wyglada jakby to było to ale troche rozbierania będzie
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu.

Ostatnio padł mi sterownik DSC (błąd w inpa: 5DF5 - Control unit internal failure). Podzwoniłem, okazało się że nie nadaje się do naprawy.

Zakupiłem już używany, wygląda to mniej więcej tak: http://www.autotav.com/bilder/produkte/gross/ABS-DSC-Hydraulic-unit-BMW-34-51-6-759-045-6-759-047-Ate-10020600264-10096008053_b2.jpg

Jako, że teoretycznie element występuje jako jedna część razem z pompą hamulcową, orietntuje się ktoś czy można przełożyć sam sterownik?(wiem ze będę musiał go zakodować w NCS). Próbowałem zdjąć dekielek plastikowy ze sterownika, żeby go odkręcić ale bez skutku...

Wolałbym zostawić swoją pompę hamulcową z wiadomych względów...

Opublikowano

da sie odkręcić sam sterownik od pompy ,jak kupisz z tym samym numerem nie trzeba kodowac a jak z innym to trzeba np disem,ja naprawiałem sterownik wysyłkowo koszt 200zł nie ma sterownika którego by ta firma nie naprawiła z reguły zimne luty puszczają,po wykreceniu sterownika da sie jezdzic bez problemu adrez firmy http://www.naprawasterownikow.republika.pl/sterownik_abs_modele.html

miałem ten sam bład INPY co ty

Opublikowano
nie wiem jak w twoim w 320d trzeba odkrecic zbiorniczek płynu hamulcowego i tą rynne gdzie jest filtr przeciwpyłkowy jak dobrze pamiętam 4 śruby inbus albo torx ,mozesz sterownik wykrecic i jezdzić do czasu naprawy bez problemu.