Skocz do zawartości

e46 320d wtryski sprawdzone na stole - do oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Fachowcy z boscha bardzo chca mnie namowic na regeneracje wtryskow.

Sek w tym, ze one nie maja wszystkiego poza slupek (dla przykladu takie wykresy mi pokazywali (czyjes wtryski!!), ze 4x sie w skale nie miescilo) tylko maja tylko jeden parametry lekko poza norma.

Jest to wtrysk wstepny (VE conditioning 80MPa), ktory ma wartosci 3,1 3,3 i 4,1 a powinien do 2,5. Cala reszta sie lekko miesci w normie (Wlacznie z tym samym parametrem VE badanym przy 60Mpa).

Jak znam zycie to na aucie pewnie beda mialy bardzo dobre korekcje. Wiem bo mam gorsze na aucie a korekcje wzor. Tyle, ze moje obecne leja w przelew a te np nie.

Mam opcje zwrocenia tych wtryskow do sprzedawcy. Co byscie zrobili na moim miejscu, nie ukrywam, ze kupilem je bardzo tanio.

Edytowane przez dxtr71
Opublikowano
Tanie mieso to psy jedza. Moze byc tak ze korekcja OK, ale nie beda mialy pelnych dawek, moga byc nieszczelne albo jeszcze cos. U mnie chlopaki z Boscha sprawdzili wszystko na stole, rozebrali w drobny mak kazdy z wtryskow, obejrzeli pod mikroskopem koncowki, ilglice, kazdy element i wyszlo ze trzeba wymienic koncowki. Po wymianie jeden nadal nie mial szczelnosci to doszla dolna obudowa. Po regeneracji auto dostalo kopa, nie dymi, rowno chodzi i duzo ciszej.
Opublikowano

Chyba mnie zle zrozumiales, albo nie rozumiesz tematu.

Moje wtryski sa szczelne i bez wymiany czegokolwiek. Maja tez dobra dawke w kazdym zakresie oprocz jednego wskazanego, gdzie delikatnie przeklamuja. Jest to marginalne i dlatego pytam kogos, kto zna sie na testowaniu wtryskow, co o tym mysli.

Nie kogos, komu ciemnote wciskali. W boschu we Wrocku od razu wymieniaja caly srodek a nie po kolei kazdy element bo to nie ma sensu...

Moje wtryski tez byly rozbierane i myte, to podstawa przed sprawdzaniem. Wbrew pozorom nie lizaly ich koty...