Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kiedy ruszam kierownica, energicznie i krotko (prawa<->lewa),

slysze gluche stukanie. Wiem ze to maglownica, ale poza nazwa

niewiele o niej wiem :)

Czy mozna to jakos wyregulowac, coś wymienic, zregenerować ,

czy tez może kupić nową :?: :roll:

Pozdrawiam Andrzej

Opublikowano
Mialem tak w e21. Maglownica byla OK. Luz byl na wielowpuscie przegubu (taki maly kardanek). Wciskalem kierownice z calych sił a ojciec dokrecal. Juz nie ma luzu.
Opublikowano

:?: Wydaje mi sie ze kierownice mam dobrze dokrecona.

Bylem na diagnostyce, i majster sugerowal maglownice.

Pozdr.

Opublikowano

Jesli maglownica to najwiekszy luz jest w okolicach polozenia srodkowego kierownicy, przy skrecie moze nie byc luzu.

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale na wałku napedu maglownicy powinny byc pierscienie do regulacji luzu - to nie jest pewne, lepiej zeby wypowiedzial sie ktos co mial z tym do czynienia.

Opublikowano

Witam

Dokaldnie, luz jest tylko przy wyprostowanych kolach, i kiedy ruszam kierownica, ale tak by nie skrecac kol, wtedy slysze to stukanie.

Jesli ktos z Was zna sie na tym, pliss, pomóżcie jak to sie reguluje czy co z tym zrobic

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez mam luz ma maglownicy, i podobno nie oplaca sie tego regenerowac, raczej wymienic cala, a jezeli chodzi o te srube ktora mozna skasowac luz, to kolko bedzie ciezej chodzi i gorzej bedzie odbijac, tak mi powiedzieli w sewisie, pzdr.

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano

Dzieki za sugestie, rozmawialem juz z jednym specem,

i faktycznie mozna ten luz wyregulowac, ale moze byc problem

przy odbijaniu kierownicy (teraz chodzi jakby wspomaganie miala).

Pozdrawiam, Andrzej