Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Możliwe że zaraz ktoś napisze użyj google i wogóle, ale... Niedawno nabyłem 118d po lifcie, 2008, sinik 143KM. Oszczędny silnik bo na trasie miał palic tylko 4.5 l/setke. Troszke mnie zszokowało spalanie, bo jest ponad 7. Wczesniej miałem A6 z 2001 roku, która ważyła dwie tony i miał silnik 130KM. Spalanie tam na trasie miałem 4.5l/setke. Czytając o termostatach, i wogóle, zauważyłem że przy 80 już mam rure do chłodnicy ciepłą. Czy to znaczy że termostat jest walnięty i nie domyka? Według mojej wiedzy mechanicznej, wskazuje że termostat może być winny spalania bo komp nie ma odpowiedniej temperatury na silniku. Czy ktoś może powiedzieć jak to jest? Które przewody do chłodnicy powinnu być zimne do pewnego czasu?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Do tej pory temat odwiedziło 22 osoby. I mnie szokujecie. Naprawde nie macie nic do powiedzenia? Jeśli nie macie, to po co się rejestrowaliście na tej stronie? Fora są po to żeby nawzajem sobie pomagać, wymienić informacje, doświadczenia, ulepszyć autka, naprawić taniej, itp, itd. A tu CISZAAAA. Szok!!
Opublikowano
Jeżeli auto się nie dogrzewa na dłuższym odcinku do 90C to tylko termostat może być winny. Mało osób odwiedziło ten post bo jak ktoś widzi "spalanie, termostat" to taki post jest co drugie wpisanie, więc nikomu już nawet nie chcę wchodzić i pisać to samo w kółko. Jeszcze zobacz po nagrzaniu czy chłodnica jest ciepła u góry i u dołu tak samo. Chodź w ciemno obstawiam że termostat, klasyk.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Zarejestrowałeś się na forum "chwilę" temu z tego co widzę, trochę cierpliwości i użyj searcha. Było już, odwiedź tematy z termostatem.

.

Opublikowano
Heh ziomeczku chętnie pomagamy jak możemy ! A twój temat raz że już był (ale to nie szkodzi pomóc) a dwa nie jesteśmy mechanikami i czasami nie jesteśmy w stanie pomóc . Czekaj cierpliwie aż sie trafi ktoś co to miał lub jest dobry w mechanice a nie się sadzisz ze nie pomagamy . Po co mamy bzdury pisać.