Skocz do zawartości

problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,moja czarnula nie chce odpalic,20km od domu pękł wąż od nagrzewnicy z powodu lekkiego przegrzania silnika(częsciowo zakryta chłodnica) wiec zcholowalem na garaz i po tym cholowaniu nie chce zapalić. Wykręciłem świece, które okazły się zalane, sprawdziłem iskre, jest. Przeczyściłem świece, wkręciłem, spróbowałem zapalić i odpaliła ale nie na wszystkie cylindry, pochodziła chwilę i stopniowo zgasła, tak jakby się dławiła. Po kolejnych kilku próbach już nie chciała zapalić, załapywał tylko czasem jeden cylinder. kilka dni temu wymieniłem świece i przewody.

Pomocy. Nie wiem o co chodzi!!!

Opublikowano

Jedyna sensowna próba jaka przychodzi mi do głowy, to dobrze naładować akumulator i sprawdzić ciśnienie sprężania.

Obawiam się, że będą duże spadki, czyli wydmuchana uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
a moze paliwo nie dochodzi do silnika
Opublikowano
kolega mial podobny problem to okazalo sie ze walnela uszczeka pod głowicą. i to miedzy dwoma cylindrami. Wtedy wlasnie nie chodziło na wszystkich cylindrach.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
  • Autor
udalo sie odpalic, i okazaly sie znowu przepalone swiece,juz drugie choc te pierwsze byly tanie i nie wiem czy odpowiednie.teraz poszly ngk tydzien temu wymienilem.moze to niewazne ale jest odlaczona sonda,jak ja kupilem juz tak bylo wiec nie ruszalem.jesli ktos mial takie klopoty to prosze o rade
Opublikowano
Odłączona powiadasz? No to pewnie jest walnięta -komp w trybie awaryjnym(czytaj niepełnosprawnym) :roll: