Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja w jednej X3 miałem tak 2 lata i nic nie dały zadne naprawy ( wymienione oleje,podpory,łacznik elastyczny ,podmieniony dyfer ).Potem auto sprzedałem i nie wiem czy kolejny właściciel bawił się w tę walkę ale ta usterka się wcale nie nasilła co było bardzo dziwne mimo że auto zrobiło w tym czasie ze 60.000 km
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam wszystkich w mojej 330xd jest tak samo buczy jak szalona na pewno to nie ma tylni most żadne tuleje i podpora wału wiem bo już tam wszystko wymieniłem moja usterka to jest dyfer z przodu lub łącznik najlepiej sprawdzić odłączając przedni napęd i się przejechać jak nie będzie buczeć to już wiadomo gdzie szukać Ipanowie nie jeżdzicie po pseudo mechanikach bo wam wymienią połowę samochodu kity wam cisną oponach tulejach tłumikach podporach a to nie jest to wiem bo sam się dałem wkręcić pozdrawiam :wink:
Opublikowano
Jeszcze nie wkladałem bo w garażu mam za zimno jak się ociepli to to zrobię jak nie wiesz jak to sprawdzić to podnieś sobie auto na lewarku najlepiej jeden bok daj na bieg i ruszaj tylnim kołem będziesz słyszał stuki i widział gdzie jest luz :)
Opublikowano
Niestety u mnie jest tak iż mam same 4x4 i jak podniosę i wyłączę ( muszę bo inaczej się nie da ) to nic nie słychać bez obciążenia :mad2: :mad2: :mad2: ale dziś jechałem kolegi X5 z 2006 r. i też mu tak buczy :D :D i był przekonany,ze tak ma być :lol: :lol: :lol:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 lata później...
Opublikowano

Trochę po czasie, ale może komuś się jeszcze przyda.

Przyczyna tego buczenia były luzy na krzyżakach na wale. Do tego wał został dobrze wyważony i wszystko gra ;)