Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanko bo zabieram sie za przednie zawieszenie. U mnie czuć już ze jest coś nie halo gdyż przy hamowaniu ( powyżej 100 km) trzęsie mi kierownica, czuć ze auto z przodu jest miękkie i troche pływa. Dodatkowo przy ruszaniu tak jak by mi wahacz stukał...

I teraz moje pytanie bo chce przy okazji wymienic amorki i sprężyny ... co polecacie i ile to może kosztować, częsci bardziej mnie interesują bo mam swojego mechanika dobrego który ze mnie nie ściągnie kasy. Interesują mnie dobre ale nie sportowe gdyż ja ide w tradycje :D

BUNIA :)
Opublikowano
a tarcze/klocki ok ? Bicie przy hamowaniu mogą powodować krzywe/cienkie tarcze.... no i może lizaki do wymiany - na trzepaki dowiesz się co tak naprawdę stuka...
Opublikowano

tarcze wymienilem w zeszlym roku na ori bosch'a. takze to nie to... na 100%

wiem ze dopiero po trzepakach sie dokladnie dowiem. ale tak czy siak mysle o wymianie przodu amorki + spręzyny

Opublikowano
a co polecacie sachs, billstein meyele... a moze cos innego ? ja na tył założyłem juz bilsteina i jest super. i na przód to też moj faworyt