Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Wczorajszego wieczoru po przejechaniu ok 50 km zatrzymałem się na czerwonym świetle. Zielone światło ja ruszam i po 15m przejeżdżam po torach prędkość ok 20 km/h i ( cały czas delikatnie przyspieszam) i gdy tylne koło pokonują tory ( normalne bez tragedii nie był to jakiś duży wybój a wręcz przeciwnie niewielki ) zapalają się kontrolki te same które po całkowitym wyłączeniu dsc czyli żółty ręczny i trójkąt po środku. dojechałem do parkingu spr zgasić auto lecz ponowne odpalenie i to samo , sprawdziłem poślizg czyli gaz w podłogę i dsc nie działa . dodam że nigdy nie miałem tego problemu wcześniej dsc działało jak w instrukcji. wracając do domu ok 50km kontrolki cały czas się świeciły auto hamowało ok abs ok spr jedynie co to moje wrażenie że w tylnym kole coś jak by nie tak czyli dziwny szmer ( lecz to może być siła sugestii bo jechałem ok 140 km/h i nic nie drżało ) Dodam że na przeglądzie latem sprawdzający powiedział ze ręczny na jedne koło nie trzyma ( prawda bo był słaby ) i zmieniając koła na zimowe widziałem że klocki się kończą lecz kontrolka od klocków się nie świeci> POZDRAWIAM i prosze o rady niestety nie mam możliwości podłączenia do kompa no chyba ze któryś z kolegów mieszka okolicy Siemiatycz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Winny może być jeden z czujników abs (ewentualnie brudny i nie działa), zła geometria auta (co spowodowane jest zapewne uszkodzonym elementem zawieszenia), czujnik skrętu a nawet taka błahostka jak zbyt małe ciśnienie, w którejś oponie..sprawdź najpierw bezpieczniki odpowiedzialne za dsc, jest ich chyba 5 sztuk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi kolego. w dodatku szybką reakcje. uszkodzony element zawieszenia odpada tak myślę bo było by go słychać i staram sie dbać o takie rzeczy. myslę ze to może b yć opona ale zaczne od bezpieczników. czy kończące się klocki z tyłu mają na to wpływ ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za podpowiedzi kolego. w dodatku szybką reakcje. uszkodzony element zawieszenia odpada tak myślę bo było by go słychać i staram sie dbać o takie rzeczy. myslę ze to może b yć opona ale zaczne od bezpieczników. czy kończące się klocki z tyłu mają na to wpływ ??

Do klocków jest inna kontrolka. Sprawdź czy przewody od czujników DSC sa całe czy gdzieś sie nie przetarł i nie robi zwarcia. Miałem ten sam problem otulina była przetarta i komp wywalał mi błąd. Dodam tez ze po dłuższym postoju auta ok 1h kontrolka gasła po odpaleniu auta i rozpędzeniu go do 20km/h

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

witam .

Wróciłem właśnie od mechanika i komputer wykazał błąd typu (( 5E20 czujnik ciśnienia )) czy może ktoś z as zetkną sie z tego typu błędem ??

Opublikowano
panowie cud !! Już miałem pełną głowę na temat DSC zasad działania czynników które wpływają na poprawne działanie systemu a koszty to już kosmos . Mechanik już sugerował cały sterownik dsc ten pod kompem w samochodzie że trzeba regenerować i tak dalej a samochód po dwóch dniach sam zaczął działać . Myślę że chodziło o wodę bo stało się to w bardzo deszczowy dzień a po dwóch suchych dniach w garażu się naprawił. więc może jakiś przewód lub czujnik a może ktoś z was miał podobne zdarzenie przypomnę żę komputer u mechanika pokazywał błąd 5E20 czujnik ciśnienia. POZDRAWIAM