Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, jak usunac znaczek w moim przypadku 318i??? Bardziej podoba mi sie klapa bez tego napisu :))

Jak zrobic to bezpiecznie i bez uszkodzen i rys????

A jak wyjac i wymienic znaczek BMW w tylnej klapie bo zrobil sie brzydki od wody :)) z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie :)

Opublikowano

Podgrzej emblemat opalarka lub suszarka i wtedy zrywać

Na srebrnym prawdopodobnie bedziesz miał ślad po znaczku , ja w e60 tak miałem ale po pól roku już nie było widać różnicy po znaczku ;)

Opublikowano

To wy znaczek macie na klej? Ja mam na takie dwa bolce ktore wchodza do dziurek w klapie z jakby jakas guma podobna do pianki i bez kleju trzyma sie bardzo dobrze. Wymienialem znaczki u siebie i niczym nie byly przyklejone.

http://img687.imageshack.us/img687/8869/dsc1104t.jpg

Opublikowano
Ja u siebie podgrzałem suszarką,oderwałem.Gdzieś czytałem że pozostałości po kleju czymś tłustym najlepiej.Pod ręką był WD 40,nawet puściło.Zostały resztki kleju robiąc obrys po naklejce ,potraktowałem to gumką do ścierania ołówka.Po gumce klej znikł,ale zostały rysy po gumowaniu z którymi poradziła sobie lekka pasta z zestawu do usuwania zarysowań lakieru.Jak na muj gust poszło dobrze,morze dlatego że dosyć świerza.W emblematach kilkuletnich morze być gorzej no i po zdjęciu przebarwienia lakieru
Opublikowano
można też tak jak ja.

Dałem do serwisu i wyjechał już bez tego :D

Moglbys cos wiecej na ten temat napisac????

Chodzi Ci o aso????

Jaki koszt???

Opublikowano

Tak w ASO. Robili mi kilka rzeczy, spoiler, czarne nerki,przyciemnianie szyb itd. To mi po znajomości zdjęli. Generalnie jeśli byś chciał zdejmować w ASO to może połącz to z jakimś serwisem-olejowym. Ok 20min roboty i zdjęte. Cennika na to chyba nie mają- prędzej roboczogodzina. Może jak masz dobre układy to też Ci zdemontują za przysłowiowe ''dziękuję'' :8)

Pozdrawiam

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano

za darmo? Z wypolerowaniem miejsca po kleju?

A co w tym śmiesznego? :roll:

W serwisie mówili,że istnieje małe ryzyko,że podczas odrywania emblematu może się minimalnie lakier uszkodzić. Przypadek jeden na ileś tam.

Mam przynajmniej zrobioną usługę jak należy.

Opublikowano
nie widać śladu na czarnym lakierze? u mnie minimalny ślad pozostał... jaką pastę polecacie do tego? ;)
Opublikowano
nie widać śladu na czarnym lakierze? u mnie minimalny ślad pozostał... jaką pastę polecacie do tego? ;)

Ja przeleciałem Meguiar's Ultimate Compound i nie sposób dostrzec gdzie był emblemat.

Co do samego usunięcia jest to bardzo proste więc po co dorabiać już zarobione ASO :mrgreen:

Kolega nie rozumie nadal mojego wpisu. A opisałem go chyba łatwo :8)

Akcja usunięcia emblematu w ASO była grzecznościowa. Zdjęli to za 0zł słowie zero. Miałem kilka rzeczy w aucie do zrobienia i to zrobili przy okazji. Koledze też radziłem, jak się boi samemu zrobić, żeby pojechał i przy jakiejś wymianie serwisowej może mu zdejmą. Zależy też czy masz dobry kontakt w ASO czy jesteś 1szy raz :wink:

Jeśli uważasz Jaro,że propaguję usuwanie emblematów w ASO jako pojedynczą czynność i taką,za która trzeba zapłacić to się mylisz. Grosza bym za to nie dał!!

Ot co. :8)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Odkrylem rewelacyjna nieinwazyjna metode sciagania emblematu BMW. Uzylem do tego uchwytu do nawigacji firmy garmin, srednica przylepca jest nieco mniejsza niz znaczek, poslinilem przykleilem i emblemat wyszedl bez uzycia sily, zero rys itd.... Znaczek na klapie bagaznika wymienilem bo dostal pecherzy, ten na masce jest jak nooofka. Pzdr...
Opublikowano

Ja to delikatnie odkleiłem palcami bez użycia żadnych specjalnych narzędzi (ale było lato i jakieś +25 stopni)

Pozostałości taśmy i kleju łatwo schodzą - wg mnie nie potrzeba żadnych środków sciernych - co prawda w tym miejscu mogą się pojawić jakieś wżery z brudu - ale nie obligatoryjnie.