Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki za info!
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

zakładałem ten post a wiec zakończe go również :)

Koledzy i koleżanki, a wiec tak powodem mojego tykania z pod maski była przymarznieta a w nastepstwie zabrudzona ODMA,

i wszystkie zwiazane z dolotem mieszanki paliwa powietrza potrzebne do uruchomienia turbiny wpływaja rowniez na prace sterownika cięgna który reguluje zmienna geometrią turbinki i który to tykał !!! takze tykanie sterownika turbiny nie jest od razu awaria sterownika gdzie koszt jest dosc duzy kupna uzywanego ( nowe wyłacznie z turbina) ewentualnie regeneracja.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Sam kręciłeś tą regulacją? Czy turbo było wymieniane?

W związku z prywatnym wiadomościami odnośnie patentu, jak tylko moja 1-dynka wróci "z miasta" zrobimy fotki i opiszemy sytuację. Jak czas pozwoli zrobimy to wieczorem.

Coś długo wraca ta Twoja jedynka z tego miasta...

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...

Opublikowano
jestem po eliminacji "tykania" w 120d . tykał sterownik turbiny - testował się ale nie miał co testować bo część mechaniczna /ślimak/ była uszkodzona . drążek stanął w pozycji max otwartej i auto miało ochotę do jazdy powyżej 2800 . mam wersję bez dpf-a z turbiną garretta . kupiłem nową a moja pójdzie do sprzedania - jest sprawna poza sterownikiem helli .