Skocz do zawartości

320d tourning - jak ustawic tylny zderzak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka..

Jak wyregulować tylny zderzak? Chodzi mi o reg. góra/dół ... Bo bi rant klapy trze o zderzak.

Potraktowałem go trochę z buta od góry i troche opadł ale bez rewelacji...

Wie ktoś może jak go opuścić ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano

Proponowałbym sprawdzić odboje klapy. Po pewnym czasie gumy po prostu odpadają i klapa się znacząco obniża, trąc tym samym o zderzak. Po lewej stronie nowy odbój z serwisu, a po prawej zużyty.

http://img32.imageshack.us/img32/9027/20110709013.jpg

Opublikowano

Mam jakies takie odboje jak po lewej na fotce...

A patrzac na klape wszystkie linie i szczeliny sa ok.... jak patrze na zderzak to linie w miejscach na wys lamp sa inne ... z jendej strony jakby bardziej trze niz z drugiej.

Opublikowano
Zdejmij zderzak (2 śruby do odkręcenia) i zobacz stan ślizgów oraz haczyków przy błotnikach. Może tam jest problem albo po prostu klapa Ci się opuściła i trzeba wyregulować.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzybie troche temat.....

Ostatnio sauważyłem że klapa mi odpadła i znów trze o zderzak... próbowałem podniesc te odboje co na fotce po prawej str. ale nie moge ich ruszyc... Da sie je jakos regulowac czy trzeba nowe ?

Opublikowano
nikt nie ma wizji jak ten odbojnik wykrecic/wyregolowac ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz atakować od dołu, znaczy się z bagażnika. Popuszczasz nakrętkę i regulujesz imbusem (odbój jest zakończony imbusem, na fotce nie widać).