Skocz do zawartości

318i (LPG) - Skaczące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem z moją bunią. Po przełączeniu jej na gaz (nawet, jak pojeżdżę trochę i ma optymalną temperaturę) skaczą mi obroty. Dzieje się tak przez dłuższy czas, po czym zjawisko ustępuje. Jednak jeśli np. włączę ogrzewanie tylnej szyby, to znowu obroty zaczynają skakać, a jak wyłącze, to przestają. Zupełnie, jakby brakowało mu energii elektrycznej. Dzieje się tak od momentu wymiany akumulatora (na Bosch S4 52 Ah). W związku z tym chciałem zapytać, czy to może być wina aku? Może jest za słaby i dobrze byłoby wymienić go na mocniejszy? Problem w ogóle nie występuje na benzynie. Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

Opublikowano
  • Autor
Podbijam temat!
Opublikowano
Coś jakby elektrozawór od gazu ale to tylko takie domysły :!:
Opublikowano
gazownik obroty wylne musi ustawic znambardzo dobrego gazownika ale z rzeszowskiego
jedynakk
Opublikowano
wepnij sie voltomierzem i zobacz co sie dzieje po przelaczeniu na gaz i po wlaczeniu ogrzewania szyby (ile i kiedy spada napiecie). zawor do gazu jest bardzo czuly na spadki napiec i pracuje w niekozystnych warunkach. mozliwe ze do wymiany. a nie jest bardzo drogi
Opublikowano

Witam

Wpinam się w temat moja bunia 1.8 m43 mam podobne objawy tylko że na ciepłym silniku na Pb i LPG jest to samo stoi na obrotach 1000 a po 5 - 10s spada na jakieś 800 - 700 i tak zostaje ale jak wcisne pedał gazu znowu 1000 obr 5-10s i spada 800-700 i tak w koło co to jest. Wypiołem wtyczke od przepływomierza zgasł silnik nie wiem czy tak powinno być wtyczka od czujnika połorzenia przepustnicy przygasła i sie uspokoiła może to ktoś sprawdzić bo nie mam w pobliżu u kogoś sprawdzić na innym bmw