Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zrobiłem w swojej E46 przekładke reflektorów z halogenowych na xenonowe, z halogenowymi nie miałem problemu natomiast xenonowe reflektory parują mi w dolnej części, po myciu auta jak i po użytkowaniu auta w wilgotny dzień

Wymieniłem już uszczelki na nowe z ASO i nadal nic

Co można jeszcze spróbować zrobić?

Opublikowano
oj nie pamiętam. Najlepiej jak się lampe wyjmie bo tak z auta to chyba dostępu nie ma. Z tyłu na dole, ale czy róg lampy od strony świateł długich czy mijania to już nie pamiętam. Jest to taki tunel jakby i w środku powinna byc taka gąbka czy coś takiego i jak to będzie zapchane to nie ma wymiany powietrza i parują lampy. Jak lampe wyjmiesz to znajdziesz, wyjęcie lampy nie jest trudne :)
szukam
Opublikowano

wiem że nie jest trudne bo przekładałem sobie lampy sam, spróbuje zlokalizować w swoich stary lampach, chyba halogenowe od xenonowych sie tym nie róznia

Jak stwierdzę że nie da sie dojść z zewnątrz to ściągnę reflektory

A te gąbki to wtedy sie ich pozbyć? Czy trzeba je przeczyścić?

Opublikowano
tego akurat nie wiem. Ja w sumie z jednej lampy w ogóle wyjąłem tą gąbke i ta lampa mi nie paruje, a druga troche tak. Coś mi się zdaje ze i z drugiej lampy to to wyjme i potestuje :) pewnie ta gąbka jest po to żeby tam robale czy coś nie właziło ale żeby powietrze swobodnie przepływało. Jakby coś wsadzisz z powrotem. Ale wyciagnij i potestuj. Taki mały kanalik będzie do środka lampy. Jak masz stare lampy to znajdziesz bez problemu na obudowie z tyłu :)
szukam
Opublikowano

Z tego co widze to lampy ZKW a AL sie różnią budową, w ZKW znalazłem odpowietrznik dość duży po regulacja wysokości była tam rzeczywiście gąbka, zdemontowałem reflektor AL z auta i takowego nie ma, jest tylko malutki koło pokrywy od xenonów

W końcu zdemontowałem gniazdo z długą żarówka i pokrywe gdzie sie wymienia żarnik, przyłożyłem suszarke do otworu od długich na 15 min z nadzieją że wilgoć która sie nazbierała w reflektorach ujdzie

Zobaczymy co ten patent przyniesie

Opublikowano
zrób odpowietrznik sam :) wywierć dziurke, albo wstaw kawałek długopisu na klej i do środka kawałek gąbki albo po prostu zostaw dziurke :)
szukam