Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje trochę informacji na temat spalania E60. Z racji ze na allegro piszą głupoty zarejestrowałem się tutaj, mam nadzieje ze nakierujecie mnie troche.

Jaka pojemność najlepsza? Chodzi mi silnik benzynowy, pod względem spalania i awaryjności.

2.0 (170 KM) Odpada, wydaje mi się ze to trochę za mało.

3.0 i 2.5, co o nich myślicie? Jakie macie doświadczenia i co najważniejsze jakie spalanie?

Znalazłem kilka raportów 3 litrowego i spalanie jest w miarę. Jak to u was wygląda?

http://img834.imageshack.us/img834/103/spalt.png

Opublikowano

Pierwsza rzecz, że nie piszesz o jakie konkretnie silniki chodzi. O ile 2.0 był tylko jeden (czterocylindrowy, z wtryskiem bezpośrednim, wprowadzony w 2007 roku) to silników 2.5 oraz 3.0 było kilka rodzajów.

Jeśli chodzi o silniki M54 to różnica w spalaniu między 2.2 a 3.0 jest na poziomie ułamka litra, więc nie warto kupować słabszego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Powiem Ci kolego, ze rzeczywiscie bzdury tam wypisuja. Na moim przykladzie 3.0, 218hp powiem Ci szrzecze, ze spalanie w zimie, to co najmniej 13 litrow po miescie i jakies 8-9 w trasie. Niektorzy po prostu wstydza sie przynac ile im tak na prawde pali, jakby to byl jakis wstyd. Kupujesz auto z wiekszym silnikiem, to musisz sie liczyc z wiekszym spalaniem. Proste... Zaznaczam, ze spalanie podaje przy spokojnej jezdzie, bo jak pocisniesz, to wypije znacznie wiecej :P
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wiem czy to Cie pocieszy ale moja 530xi w zimie, duze miasto pali 17L :) fakt ze czesto daje sie poniesc, ale jak tu smigac delikatnie jak pod noga tyle koni czeka ;-), trasa tak do 140 to 9.5l spokojna jazda.