Skocz do zawartości

Witam wszystkich i od razu pytam :-)))))

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam od nie dawna bmw e39 530d z 2000 r to będzie według mojej oceny po lifcie .

Chciałbym zasięgnąć języka w paru sprawach .

1. lampy maja dwie regulacje czy jedna jest góra dół a druga lewo prawo ???

2. czy asc przyhamowuje kołami ew. jak to sprawdzić ???

3. mam webasto bo czasami działa (Silnikowe) na jakich zasadach ono powinno działać (czasami się włącza nawet przy dodatnich temperaturach i w minusowych tylko nie potrawie wyhaczyć jakiejs logiki działania ???

4.czy po przejechaniu 5 km lekką noga przy -10st. samochód się nie nagrzewa wskazówka stoi na końcu niebieskiego pola, czy to normalne czy termostat ten z przodu silnika nie działa lub go nie ma . Czy w tm modelu są 2 termostaty

5.mam kluczyk z oczkiem bmw i dwoma "trapezami" czy on ma baterie czy ładuje się w aucie

6.czy jest możliwość żeby mrugał-a :-) kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu ew jakie są inne opcje

Z góry dziękuje za odpowiedzi i wyrozumiałość :-)))

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano

Zacznij lekture forum od regulaminu, popraw temat watku. W 2000 byl lift, mozna poznac po wielu elementach, ale najlepiej rozkodowac vin. Lampy maja 2 redgulacje, ale zostaw je komus, kto sie na tym zna (stacja diagnostyczna). ASC steruje tylko tylnymi kolami (w moim aucie przymykajac przepustnice), dsc hamuje klockami przod i tyl. O "webasto" poczytaj sobie na forum, termostat raczej masz do wymiany a w prawdopodobnie obydwa (sprawdz ile ich masz na realoem). Powodem dluzszego nagrzewania moze byc tez zaslepiony EGR. Kluczyk ładuje sie sam. Mozesz zakodowac sobie mruganie kierunkami, ale do tego trzeba miec interfejs i wiedze, wszystko jest na forum, tak samo jak inne fajne opcje mozliwe do zakodowania.

Nie pros o wyrozumialosc tylko uzywaj szukajki, wszystkie pytania, ktore zadales byly juz wielokrotnie walkowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.