Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj sprzęgło odmówiło mi posłuszeństwa ślizga się na każdym biegu...

a więc trzeba je wymienić :(

-czy wymieniał ktoś sprzęgło we własnym zakresie, czy są potrzebne jakieś specjalistyczne klucze???

-na jakie niespodzianki można trafić w czasie wymiany z góry dzięki za pomoc....

-jaką firmę polecacie??

- kupować komplet czy samą tarczę???

Opublikowano

Witam, kumpel ma 520 w benzynie i niedawno wymieniał sprzęgło samą tarczę, z tego co mi mówił zajęło im to 9 godzin oczywiście robił to sam

i musiał opuści czy odkręcić tylny dyfer. Nie wiem czy się tak robi ale mówił że jest troszkę pracy przy tym. Na szczęście koło dwu masowe miał dobre.

Pozdrawiam.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale po co ruszać dyfer? :roll:

Zwalasz wydech + wał, zwalasz skrzynie, i sprzęgło masz na widoku.

Kluczy nietypowych raczej nie ma, ale coś mi się kojarzy że było potrzebne takie śmieszne ustrojstwo do poprawnego ustawienia sprzęgła, chodziło o to żeby się wszystko ładnie potem zeszło do kupy, aczkolwiek myślę że ktoś ogarnięty da radę i bez tego.

Opublikowano
Ale po co ruszać dyfer? :roll:

Zwalasz wydech + wał, zwalasz skrzynie, i sprzęgło masz na widoku.

Kluczy nietypowych raczej nie ma, ale coś mi się kojarzy że było potrzebne takie śmieszne ustrojstwo do poprawnego ustawienia sprzęgła, chodziło o to żeby się wszystko ładnie potem zeszło do kupy, aczkolwiek myślę że ktoś ogarnięty da radę i bez tego.

Nie wiem tak mi kumpel powiedział, dla mnie to też jest dziwne ale że tego nie robiłem więc pisze co słyszałem.

Pozdrawiam.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

macie może jakiś filmik lub zdjęcia jak wygląda ten przyrząd do ustawienia sprzęgła???

i czy nie da się ustawić sprzęgła beż tego przyrządu??? na co zwracać uwagę???

Opublikowano

znalazłem fajny filmik przedstawiający ustawienie sprzęgła

a więc taki przyrząd zrobię sobie sam bez żadnego problemu :)

zdam relację zdjęciową z wymiany wielkie dzięki za pomoc :)