Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , spotkał sie juz ktoś z takim problem że bezpiecznik wywala ?? Wszyscy piszą że jak są mrozy to raz działa raz nie dziła im pneumatyka , a mi na dzień dobry wywala bezpiecznik i nie wiadomo co z tym zrobić , pompa właśnie sie grzeje na kaloryferze na wszelki wypadek bo ją wymontowałem i jest zimna jak lód, leczy czy taki objaw z wywaleniem bezpiecznika mogą też dawać czujniki na podwoziu ???
Opublikowano
jak wywala bezpiecznik to moze znaczyc, ze kompresor ma ciezko, moze zamarzl, moze sporo wilgosci bylo w srodku, mi tamtej zimy przy duzych mrozach wyrzucalo komunikat od nivo, ale mialem juz poduchy marnej jakosci, w lato powymienialem poduchy i teraz nic sie nie dzieje nawet w mrozy, podejrzewam, ze masz sporo wilgoci w ukladzi bo poduchy maja delikatne nieszczelosci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo pewnie nazbierało się wody i kompresor zamarzł.

Jak silnik nie może ruszyć to wali bezpiecznik.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
no własnie chyba nie , pompa przeleżała ze 3 h na kaloryferze , plus z godzina walki z suszarką i [BAD] ;/ podłączyłem i bezpiecznik dalej strzela , a na pompie nawet nie czuć jakich kolwiek wibracji i chęci pracy z jej strony . dodam że bezpiecznik dopiero strzela w momencie odpalenia auta
Opublikowano
Problem rozwiązany , pompa padła . Wymieniona na używke i śmiga super . Tak wiec jak kto by miał podobny problem ze strzelającym bezpiecznikiem i nie działa mu pompa to na 99% pompa walnięta , można sie jeszcze upewnić odpinając pompe z kostki przy akumulatorze i wtedy włożyć bezpiecznik i przekręcić kluczyk ( wtedy bezpiecznik nie powinien strzelić ) . pzdr