Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam mały problem poniewaz wymieniłem 2 wtryskiwacze i potrzebuje wprowadzić nowe kody IMA przez DISa czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie ta funkcja sie znajduje?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja Ci moge powiedziec, ze INPA to samo zrobisz, pewnie duzo szybciej. Nie pamietam tylko gdzie to bylo. Ale chyba jak sie juz weszlo silnik to byla opcja kodowania.

W DIS:

"Wchodzisz DISem w silnik, dalej w "pruf plan" następnie w napęd, wybierasz silnik, wtrysk jakoś tak mniej więcej, program sam cię poprowadzi przez procedurę wpisania wartości korekcyjnych. Jak będziesz miał kłopot to pisz."

INPA:

"Wchodzimy w silnik > (NP.) DDE 6.0 dla M47TU2 > ACTIVATE > IMA ADJUSTMENT pojawią się aktualne kody wtryskiwaczy klikamy CHANGE i mając wtrysk np: AT12345 wpisujemy ima1;AT12345 (gdzie jedynka przy IMA oznacza numer cylindra). "

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.nie chce zakładac nowego posta wiec sie podłacze mam pytanko moze głupie moze nie,jak uruchamia sie dis jak to zrobic postara sie to ktos opisac??
Opublikowano

To nie jest glupie pytanie, ale jest na forum dzial poswieciony diagnostyce i tam sa instrukcje.

Polecam kolege trandolfa i jego gotowca w obrazie pod vmware ;).