Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

Kupiłem orginalną płytę do obsługi nawigacji na terenie Polski.Więc jeśli zainteresuje kogoś ten temat proszę o kontakt na mój e-mail [email protected] , bądż telefonicznie 0 503 025 527

Opublikowano
Ciekawe gdzie kupiłeś oryginalną :8) - tylko nie mów że na Allgero :lol: - bo to wszystko piraty (oczywiście na aukcjach piszą coś innego), a w dodatku bardzo dużo ich nie działa - nonstop mi się zgłaszają ludzie z tymi "oryginałami".

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
W stu procentach mogę powiedzieć;plyta dziala-to najważniejsze,wygląd jej też na to wskazuje-widnieje z bocznego profilu auto,a w głównej mierze alufelga z logiem BMW.Jedynie minusem jest to,że mowa prowadzącego jest w języku niemieckim-ale można się tych zwrotów z łatwością nauczyć.Natomiast jeśli chodzi o nazwy ulic,czy miejscowości-są okey,zresztą jak instaluję (w menu ) nazwę swojego miasta,po paru literach automatycznie system zawęża liczbę liter (do wykożystania) a resztę dobija samoczynnie.Plytę zakupił mi znajomy ,który pracuje w Fabryce BMW w Dingolfing.myślisz,że tam też zajmują sie podrabianiem ?
Opublikowano

To, że płyta działa, to nie podważam - kopie też działają (tzn. tylko te dobrze zrobione ;) )

Tak pracują wszystkie mapy ...

A język ustalasz w menu nawigacji - ja mam mapę Polski i gada do wyboru po niemiecku lub angielsku. Z resztą można wrzucić np. Hiszpanię i też będzie gadał po angielsku lub niemiecku.

Pracuje w fabryce, to nie oznacza, że kupił w fabryce ...

Nie jest to oryginał z prostego powodu - nigdzie w srwisie nie ma dostępnych tych map - to co jest na rynku to wszystko kopie (ładnie zrobione) z płyty testowej wypuszczonej jakieś 2 lata temu. Co najwyżej może mieć tą płytę testową - tylko, że ona miała wyrażnie napisane, że jest to wersja prezentacyjna (czy też testowa - już nie pamiętam ...)

Pewnie wygląda tak ? :

http://republika.pl/e38/mapa_pl1m.jpg

a oryginały wyglądają tak i powinny mieć instrukcję - oczywiście po polsku ... :

http://republika.pl/e38/mapa_ce1m.jpg

lub tak :

http://republika.pl/e38/mapa_dvd_high_2004-2_1m.jpg

lub podobnie - nigdy nie widziałem oryginału z samochodem na prawie cały CD ...

a na wewnętrznym krążku CD powinny mieć wybite nazwy : "Made by ...", "NAVTECH" itp. :

http://republika.pl/e38/allegro/mapa_dvd4.JPG

Jeżeli Twoja płyta tak ma, to jest faktycznie oryginał ...

Teraz nie ma problemu wykonać płytę, aby wyglądała prawie jak oryginał. Tylko niestety często te płyty nie chcą pracować w starszych czytnikach ...

Wrzuć sobie jeszcze ten CD na PC i zobacz czy pliki są z początku 2004 roku, a już będzie pewne, że to ta płyta testowa.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

powiedz czy miasta oprocz warszawy sa dokladne, czy tylko najwieksze ulice sa?

jak sa dokladne i wszystkie ulice to musi to by jakis super nowy oryginal chyba i to byla by rewelacja :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Dzięki.

Masz rację dzwoniłem do tego kolegi z niemiec;jest to orginał-wersja testowa.Na dzień dzisiejszy nie posiadają w sprzedaży -oficjalnej wersji(dotyczącej mapy Polski).Sprawdziłem znajdujące się na niej pliki są modyfikowane z dniem 2004-02-06. 13:55 .Jeśli chodzi o dokładność (ulic-miast)to z czystym sumieniem odpowiem;rewelacja.Nawet takie zadupie j

jak Zd-Wola (koło Sieradza)posiada w opisie kilkadziesiąt ulic.

Pozdrawiam

Opublikowano

To jest dokładnie taka mapa jak wszyscy mają - jest na razie jest jedna jedyna wersja. Na spisie może masz sporą listę, ale i tak duuużo brakuje.

Długo jeszcze poczekamy na coś lepszego ... np. Czesi mają już oficjalnie mapy na BMW od paru lat, a nadal mają tylko nieco lepszą mapę od naszej nieoficjalnej ... a Słowacy jakieś 5x słabszą od PL ;)

Ale cieszę się, że się cieszysz :mrgreen:

Stronka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To mnie martwicie. mam cos takiego z 2005 roku ale to co najwazniejsze i tak na niej nie mam. Główne ulice prawie wszystkich wiekszych miasta i tak znam. A może ktoś ma jakies bardziej optymistyczne wieści ?. Aha słyszałem że Śłowacja ma juz normalna mapę. Jeżdzę tam kazdego roku wiosną i chciałem juz sobie kupić mape do nawi zamist jeździc z papierami ale widzę , że i tam byle jak. Oj, nieładnie. Pewnie w BMW nie wiedz\a ile w Polsce jeździ beemek.
Opublikowano
Te mapki Polski, które są dostępne, to jest 2004 rok (a to co ludzie piszą przy sprzedaży to inna bajka ...). Słowacja nadal ma słabszą mapę niż Polska, mimo, że mają oficjalne wydanie. Stan mapy Słowacji sprawdzałem na najnowszych wydaniach map - 2006-1.

Stronka

Opublikowano
Też mam 6 luty 2004 choc sprzedawca na Alegro zapewniał o wersj 2005. Oczywiście wiedziałem, że łże. Jak wiem, innej nie ma i pasuje do wszystkich BMW czy najnowszych z DVD tego nie wiem. U mnie chodzi podobna w BMW 39 z 2001 roku. W serwisie obiecywano ostateczna wersje już na 2006 roku obecnie wymieniaja 2007 rok. Podobno tak samo śpiewaja juz kilka lat. Gdyby ktoś kiedyś natnął się na cos nowszego (dokładniejszego) chetnie kupię. Mieszkam w miescie 80tys. i u mnie zaznaczono tylko ulice przelotowe. Niewiele więcej napotkałem w Poznaniu i Bydgoszczy. Nieco tylko lepiej to wygląda dla Warszawy. Rzeczywiście nazw ulic jest więcej jak samych ulic na mapie.
  • 4 miesiące temu...