Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum i szukam sposobu na jakieś tanie zaktualizowanie swojej nawigacji lub wgranie innych map do mojej jedynki (E87. 2006r.).

Posiadam komputer PC 5600 pro - z systemem CCI (o ile dobrze zauważyłem) i mapy do tego: Tele Atlas 2005/2006. Problem w tym, że jeśli wybieram się za granicę, ciągle muszę przekładać krążki, co jest okrutnie ciężkie, bo zmieniarka jest w bagażniku i najczęściej zawalona bagażami. Czy istnieje takie oprogramowanie na jednej CD/DVD by można było wgrać oryginalne mapy BMW? Nie wiem czy dobrze wszystko opisałem, jestem kompletnym laikiem dlatego proszę o wyrozumiałość :oops: i jakieś rady.

Opublikowano
Już próbowałem zainstalować te mapy. Niestety, mam komputer CIC i BMW z 2006r. i w ogóle tych płyt nie widzi, a z tabelki wynika, że owe mapy są niekompatybilne z moim BMW. Z tabelki: "CIC od 2008". No chyba, że coś źle robię...
Opublikowano
Ok, dzięki. Ściągnę i spróbuję zainstalować, ale czy nie jest to tylko aktualizacja map? Nie potrzebuję nic w rodzaju nowego oprogramowania? I jeszcze jedno małe pytanko laika: wystarczy wsunąć do czytnika czy trzeba wybrać jakieś opcje na komputerze potrzebne do instalacji? Aha i jeśli będą działać, to czy tak samo trzeba zmieniać płytki po przekroczeniu granicy? Trochę mi wstyd za te pytania, ale chyba każdy kiedyś zaczynał... :oops:
Opublikowano

To jest tylko mapa :D Procedura taka sama jak masz czyli 3 płyty dvd.

Inna możliwość to kupić np. Tomtoma :cool2: i masz wszystko w jednym

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Nie...no coś ty :duh:

Taki zart ,iż aby uniknąć zmian płyt kup inną dodatkową nawigację :wink: albo zmień auto :wink:

Opublikowano
Na pewno chodzi dvd-r , z plusem z tego co pamietam bylo gorzej, tzn nie wszystkie napedy czytaja.
Opublikowano

Niestety, mój napęd w beemce nie widzi płyt DVD+, tzn. momentalnie je wypluwa, a map na CD nie widzi. Czyta jedynie oryginały. Próbowałem takie płyty:

TDK DVD+, EMTEC DVD+, PHILIPS CD+. Nic z tego za każdym razem (niezależnie od zgranego rodzaju map) komunikaty, że nie ma płyty lub krążek nieoryginalny. Rady czy próbować na DVD- może coś to zmienić?

Opublikowano (edytowane)
Ściągnąłem wszystkie pliki, rozpakowałem. Wyszły 2 pliki na każdą DVD do nagrania obrazu + okładki płyt. Stworzyłem obraz płyty programem ImgBurn i tyle tak? Czy jeszcze coś? Jakiś soft? Teraz mam tylko DVD1 i DVD2 ... Edytowane przez SirCamillo
Opublikowano
Ale to jest obraz płyty i nic nie musisz tworzyć :D no chyba ze pliki się nie pobrały do końca i masz błąd
Opublikowano

Po wypakowaniu jednego ściągniętego DVD mam pliki:

KN114EUX14T01DVD1.mds

oraz

KN114EUX14T01DVD1 (image file)

Nagrać to jako zwykłe dane czy w inny sposób? Aha i czy potrzebuję coś dodatkowo jakieś oprogramowanie, soft, itp?

Sorry jeśli kogoś irytuję... :duh:

Opublikowano
Tak zrobiłem i wypluwa z czytnika w aucie wszystkie DVD... a CD z nieoryginalnymi mapami TeleAtlas 12/13 nie chce czytać. Przyjmuje tylko oryginalną mapę TeleAtlas 06/07, która miałem jak kupiłem BMW. Może faktycznie musi to być DVD z minusem?
  • 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzewam temat!

Uruchomiłes navi ? Na DVD - ? Czy tylko Oem Bmw Ci chodzą ?

Mam podobny problem, nie działają żadne nie Oem bmw płyty ktore np. W e61 polift śmigają aż miło (na DVD +)

Moja podobno działa tylko z Oem Bmw ale nie sprawdziłem tego do tej pory i boje sie ze mowze wcale nie ruszyc

Mam e87 z navi prof

Pozdr grzechu

Opublikowano
Nie rozumiem tego problemu.Mapy śmigaja ,bo sam nieraz kolegom z jedynek nagrywałem.Być może laser na wykończeniu i jedną czyta a drugiej nie
Opublikowano

Obawiam sie ze masz racje, nie dawno kupilem e87 z navi pro.

Sprzedajacy nie mial do niej mapy, nie moglem sprawdzic działania urzadzenia.

sprawdzalem jedynie nagrywanymi DVD+ z e61 którą przyjechałem po e87 i nie ruszyały a w e61 smiagają az miło (tez navi jest pro)

Sprzedający zapewniał mnie ze mieli oryginalna płyte BMW road maps i wszystko chodziło ...

Myślałem moze ze + czy - dvd moze mieć wpływ na działanie