Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam @LL posiadaczy tego pięknego wozu :D

wlasnie przymierzam sie do zakupu jakiegos auta :)

marzy mi sie BMW

tylko jest jedno ale :evil:

są tysiące opinii o tych autach :) dobrych i zlych ( wiekszosc złych niesttey :(

chcialbym sie dowiedziec jak to jest naprawde :D od Was uzytkowników tych aut :D

wiec przejde do rzeczy :P

mysle o zakupie E36 318 albo 320

nie wiem ktore jesze :/ napewno wersje 4 drzwiową :P

głównym czynnikiem decydującym o zakupie bedzie zuzycie paliwa

jaka jest roznica w spalaniu ???? ile pali 318 a ile 320 w trasie / miescie i tak srednio ????

PROSZĘ O SZCZERE ODPOWIEDZI !!!!!

kolejna sprawa to jak jest z gazem w tym aucie ????

slyszalem ze na gazie kiepsko chodzi :( muli ją i traci barxdzo osiągi :/

jaki silnik jest lepszy do gazu ????

co sie najczesciej psuje ?????

z czym sa najczestsze kłopoty ????

i jak jest z częściami ???? czy sa bardzo drogie i jak z dostępnością ????

koeljna sprwaa to na co zwracac trzeba głównie uwage przy zakupie ????

hmmm :roll: czy to prawda za BMKI z lat 1991 do 1994 byly bardziej awaryjne niz te nowsze po 94 roQ ????

i to by narazie bylo tyle pytan :P

BARDZO PROSZĘ O SZCZERE I KONKRETNE ODPOWIEDZI / OPINIE !!!

z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich :D

[/i]

Opublikowano

ja mam e36 320 z 93 roku i musze powiedziec ze nie ma z nia jakich kolwiek problemow :D .

Mam zalozony gaz do swojej i dziala bez zarzutu, a pali w miescie tak ok 15 litrow gazu, w trasie przy stalej predkosci 90 km/h (bo wiozlem delikatny ladunek- pijanego brata :twisted: ) spalila mi ok 8 litrow.

Jedyny wydatek na jaki bylem narazony to byla wymiana uszczelki pod deklem i kosz orginalnej byl niemal identyczny jak zamiennika (wiec wybralem orginalna :D )

Osiagi na gazie sa dobre (tzn. jestem zadowolony) aczkolwiek na benzynie sa lepsze, ale jak na skrzynie automatyczna ja nie narzekam.

Nie mam zadnych problemow z tym autkiem.

I slyszalem taka opinnie ze lepiej kupic 6 cylindrowy silnik (zaczyna sie od 2 litrow) bo pali podobne ilosci paliwa jak 4 cylindry a przyspieszenie jest lepsze i ten dzwiek (a raczej POMRUK) R6 w jest piekny :D

Opublikowano

Witam

Ja mam 318i z 91r. i zaluje ze nie mam 320 zawsze to 6 garow tak jak pisal marcinkosky :modlitwa: ten dzwiek. Moja pali ok 11l gazu na trasie przy predkosciach przewaznie ok 110km\h po miescie nie sprawdzalem (nie chce wiedziec) Co do roznicy w mocy na gazie a na benzynce to jest oduwalna ale cos za cos, kaszty w utrzymaniu takie sobie ale wiesz Bedziesz Mial Wydatki :)i jeszcze jedno 1.6 to bardzo maly silniczek 1.8 jeszce troszke slaby chociaz nie az tak zle - 2.0 jest OK POZDRO

Opublikowano
(...) i jeszcze jedno 1.6 to bardzo maly silniczek 1.8 jeszce troszke slaby chociaz nie az tak zle - 2.0 jest OK

Później to i te "dwa litry" jest mało. Kwestia czasu. :D

pzdr,
Opublikowano
(...) i jeszcze jedno 1.6 to bardzo maly silniczek 1.8 jeszce troszke slaby chociaz nie az tak zle - 2.0 jest OK

Później to i te "dwa litry" jest mało. Kwestia czasu. :D

hewhhe, dokładnie!

mam 320 M50 i jestem bardzo z egzemplarza zadowolony, jednak szkoda że nie jest to 328 :cry2:

spalanie benzyny: 11 po mieście, 8 na trasie (przy normalnej jezdzie!!!! - bo na upartego i 14 weźmie)

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
a ja sobie przywiozłem wczoraj z essen 323i M-pakiet 97r i po przejechaniu tysiąca kilometrów zastanawiałem się gdzie mi będzie lepiej w garażu w jej objęciach czy w łózku z moja dziewczyną. co do gazu to nie wiem ale mam plan na tak i słyszałem ze sekwencja nie obniza mocy i nie niszczy silnika więc czas pokaże
Opublikowano

hewhhe, dokładnie!

mam 320 M50 i jestem bardzo z egzemplarza zadowolony, jednak szkoda że nie jest to 328 :cry2:

spalanie benzyny: 11 po mieście, 8 na trasie (przy normalnej jezdzie!!!! - bo na upartego i 14 weźmie)

a ja ma 328 i juz mi mało chociaz wystarcza ,moj spal srednio(czyli trasa/miasto) 9 litrow i chodzi bez problemu ,ale ma plstikowy kolektor wiec zapomnij o gazie 2 ,3 generacji.Ale ja osobiscie nie kupil bym 2.0 bo to spalnie roznica moze poł litra a osiagi 2.5s lepsze do sety .
Opublikowano

Ja mam 325i, pali 9,2 na setke po trasie i okolo 12 w mieście. 6 garczków robi swoje (to piękna muzyka). Mam założony gaz i niestety spadek mocy jest odczuwalny, ale i tak lepiej niż 1,8 na benzynie :D.

Oczywiście do kosztów eksploatacji dożuć mandaty :twisted2:.

Może części nie są najtańsze (przynajmniej nie najdroższe, do Renaulta są droższe :norty:) to niewiele się psuje (Moja Bunia ma już 13 i pół roku)

Opublikowano

Moja golebica 318i/98 palila 8-9 l w miescie i 10 l na trasie... oczywiscie jak sie przylozylam do niej to i 12 l tez potrafila lyknac. W tym samym czasie moj malz mial 528i/98 i palila srednio 10 l nie zaleznie od tego jak ciezko noga lezala na trasie.

I tez uwazam ze co 6-cio cylindrowy silnik to 6-cio, bo tu nawet nie chodzi o te koniki co siedza pod maska a wlasnie o wiekszy moment obrotowy ktory daje ten ciag ktory potrzebny jest autu w pokonywaniu wzniesien itp poprostu nie trzeba go tak dusic :wink: Jezdzilam pare razy 320i i jest odczuwalna roznica, auto tak sie nie meczy.... nie zauwazylam naprzyklad spadku mocy silnika przy wlaczaniu sie klimy, co w mojej bylo wyczuwalne. Nieraz szlag czlowieka trafial jak przy wyprzedzaniu klima sie wlaczyla, wiem ze to jest strata tylko paru koni ale bylo to odczuwalne.

A co do awaryjnosci pierwszych E36, to jest jak z kazdym nowym modelem :wink: moze miec tz dziecinne choroby ktore dopiero z czasem zostaja zmieniane i z biegiem lat eliminuje sie prawie wszystkie, ale tak jak mowia starzy gorale chcesz miec dobre auto kup go po czterech latach :8) a najlepiej ostatnie z danego modelu kiedy wszystko jest juz sprawdzone, a jeszcze na koniec wloza ci wszystko co tylko mozliwe zeby sprzedac :lol: Ale musze wziasc trojeczke w obrone, bo wiekszych awarii nie przezywala, co bylo zauwazalne na poczatku to przestawaly stykac niektore wlaczniki, ktore po 93r zostaly zmienione. W limuzynach trzeszczala deska tylnia z prawej strony.... co jeszcze aha, specyficzne skrzypienie pedalow moze wysapic i czesto skrzypi fotel kierowcy, ale tego jakos nie udalo im sie wyeliminowac i w niektorych autach to wystepowalo nie zaleznie od rocznika. Wiecej grzechow nie pamietam, bo moja golebica miala 180 tys km jak poszla do dobrych ludzi i nigdy nie mialam z nia klopotow.

bosh ale sie rozpisalam... wyrzuccie mnie stad :twisted:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
Ja mam 318 z '92 i jestem zadowolony :8) . Kupiłem ją w maju '05 i od tego czasu wymieniłem tylko sforznie no i oczywiście "płyny". Do dnia dzisiejszego zrobiłem nią 20tys. i wszystko gra, żadnych awarii (przebieg 188 tys.). Pali ok.11 w mieście i 8-10 na trasie, w zależności od tego jak się jeździ, co do osiągów...na początek wystarczyło, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia :lol:. Tak że zastanawiaj się i nic tylko kupuj :mrgreen:
  • 2 miesiące temu...