Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, zarejestrowałem się na forum ponieważ kupiłem BMW 635Csi Cabrio(mam certyfikat) z 1979 roku i chcę sie dowiedzieć czegoś o tym samochodzie...Oczywiście to czy się komuś podoba czy nie to mnie nie interesuje ;) Dużo jest Cabrio na naszym rynku? Czy w ogóle dużo tego w Europie? Może jakieś ciekawostki? Z góry dzięki i pozdrawiam. Edytowane przez Vale46
  • 3 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Hmm a były Cabrio E24?

W Realoem nie ma.... :?:

Opublikowano
Wiem tylko tyle że było kilka firm w Europie które przerabiały coupe na cabrio bo seryjnie nie występowały. Ale to tyle co wiem na ten temat :) narazie staram sie ją odpalić i jedyne co mi zostało to czujnik położenia wału bo już wszystko przejrzałem... Za jakiś czas wrzucę kilka zdjęć. Pozdrawiam
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie ;) w poniedziałek oddałem auto do mechanika żeby je w końcu odpalił bo całą zimę stało w garażu i nie miałem jak zrobić nawet kilku zdjęć.

10 maja jadę do DE i jak wrócę na pewno wrzucę kilka zdjęć rekina. Pozdrawiam ;)

Opublikowano
3 biegowy automat?

Trochę wstyd ale nie mam pojęcia.... :oops:

Wymieniałem czujniki położenia wału i podobno dwa są obok skrzyni więc nie wiem czy to może mieć jakiś związek.

Samochód kupiłem od kolegi a on tym normalnie jeździł także wcześniej było wszystko ok..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cabrio nie było, ktoś chyba sobie przerobił, ale wygląda to świetnie.

I jak tam kolega będzie sesja? :)

Opublikowano
Cabrio nie było, ktoś chyba sobie przerobił, ale wygląda to świetnie.

I jak tam kolega będzie sesja? :)

Cabrio nie wychodziły... była firma która przerabiała ;) mam certyfikat ;)

Sesja będzie na bank tylko autko u mechanika już długo bo skrzynia padła całkiem :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z tego co się troche popytałem tu i tam to możliwe, że jedyna ;) Odebrałem auto od mechanika bo skrzynka padła (5tys zł) :( Na zimę będę musiał znależć jakąś firme która zrobi dach do tego bo jak kupiłem to nie było... Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
O boże, ale unikat! Piękny jest! A czytając pierwszy post pomyślałem, co to za bajkopisarz :norty:

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

Opublikowano
O boże, ale unikat! Piękny jest! A czytając pierwszy post pomyślałem, co to za bajkopisarz :norty:

hehe pewnie też bym tak pomyślał :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cudo... naprawdę zazdroszczę, auto z duszą... a myślałem, że kiedyś kupię sobie starego SL do odrestaurowania,

ale to E24 jest dużo ładniejsze, ciekawy jestem jaką furorę robił w 1979 roku :D

Opublikowano
ciekawy jestem jaką furorę robił w 1979 roku :D

Też ostatnio po przejażdżce miałem rozmyślania jaka to fura była w tamtych latach :mrgreen:

Ktoś się pięknie panoszył ;)

Opublikowano
na jakiś zlot zabieraj to auto :8) miałeś podjechać do smardzewic ale dachu nje było. Jest już teraz?

Jeszcze nie ma ;) przez lato nic nie robiłem tylko korzystałem z pogody :D Planowałem zrobić przez zimę tylko nadal nie wiem gdzie jest jakaś porządna firma, która zrobi konstrukcje i wszystko od podstaw...

Opublikowano
na jakiś zlot zabieraj to auto :8) miałeś podjechać do smardzewic ale dachu nje było. Jest już teraz?

Jeszcze nie ma ;) przez lato nic nie robiłem tylko korzystałem z pogody :D Planowałem zrobić przez zimę tylko nadal nie wiem gdzie jest jakaś porządna firma, która zrobi konstrukcje i wszystko od podstaw...

nusi być profesjonalnie- fuszera do tego auta nie pasuje :nienie: trzymam kciuki :cool2:

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano

witam, jestem nowak ;-)

sliczna furka, na miejscu wlasciciela-szczesliwca przy nawisie budzetowym zainwestowalbym w nowe blotniki przednie i reparaturki tylnych blotnikow bo te chromy wiele szpetoty wprowadzaja w odbiorze wizualnym tej slicznotki.

A tak na marcinesie, czy jest na forum mozliwosc subskrybowania postow lub tematow? zeby mozna bylo je sledzic? ciekaw jestem przyszlosci tej ksiezniczki...

Opublikowano
witam, jestem nowak ;-)

sliczna furka, na miejscu wlasciciela-szczesliwca przy nawisie budzetowym zainwestowalbym w nowe blotniki przednie i reparaturki tylnych blotnikow bo te chromy wiele szpetoty wprowadzaja w odbiorze wizualnym tej slicznotki.

A tak na marcinesie, czy jest na forum mozliwosc subskrybowania postow lub tematow? zeby mozna bylo je sledzic? ciekaw jestem przyszlosci tej ksiezniczki...

klikasz na górze - zobacz swoje posty - i tam są wszystkie wątki, w których się wypowiadałeś i widać kiedy ktoś coś nowego napisał.

http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano
witam, jestem nowak ;-)

Jak narazie nic w samochodzie nie zmieniałem ;) jak kupiłem tak wygląda ale faktycznie pomyśle nad tymi błotnikami :D dzięki za opinie ;)

BTW; na dole każdego tematu jest opcja "śledź temat" ale jak już wrzuciłeś posta to będzie tak jak Joozek napisał ;) Pozdrawiam