Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od 2 miesięcy jeżdżę e 36 318i z 91 roku z gazem sekwencyjnym, mój problem polega na tym, że ucieka płyn chłodniczy i słabnie ogrzewanie. Dolewam płynu jest okey, potem pojeżdżę kilka dni i ogrzewanie słabnie, tak że na postoju leci zimne, wkręcę na wyższe obroty zaczyna wiać ciepłe, dopóki płyn bardziej nie ucieknie :(.

Temperatura nie skaczę poza zakres, nie podnosi się poziom oleju, nie zbiera masło, nie widać w zbiorniczku wyrównawczym śladów oleju, na wolnych obrotach po odkręceniu korka od zbiorniczka nie widać, żeby się płyn jakoś przelewał ciurkiem.

Chociaż nie widzę wycieków to podejrzewam pompę wody, macie jakiś inny pomysł ? wskazówkę czy dobrze myślę ?

Opublikowano

Zrob po kolei jak ci pisze to cos zdiagnozujemy może

1. Odpal auto polóż pod silnik karton i czekaj az sie nagrzeje sprawdzaj czy nic nie kapie na karton

Jeżeli nic nie kapie to to poczekaj chwile i obserwuj(jak kapie to dobrze- masz juz winowajce)

2. Dla wszystkiego podokręcaj wszystkie metalowe obejmy ktore są do Wody

3.Tutaj mam pytanie. Czy jezdzieś na zwyklej wodzie?? wczesniej?

4. Niech ktos ci przygazuje tak mocniej a ty idz za samochod i sprawdz jaki dym leci. Jeżeli taki biały rzadki i niema go za wiele to ok. Jeżeli jest Biały i gęsty taki i jest go sporo to punkt 5

5.Wydmuchana uszczelka pod glowicą/pęknieta głowica.

6. Jedz do mechanika niech zrobi probe chemiczna wtedy bedziesz na 100% wiedzial czy cos sie dzieje z glowica

Opublikowano

kolego na Twoim miejscu bym teraz ostrożnie jeździł. Obstawiam uszczelkę pod głowica.. Jak Ci ją konkretnie wypali to masz problem i to spory. Sprawdź jak wygląda korek od wlewu oleju. I jak masz czas to odpal auto, stan za wydechem tak z 10cm i przyłoż karton. Jeśli pojawi się biały osad to na sto procent płyn idzie w cylindry i za ciekawie nie jest

Pzdr

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)