Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ,

mam kilka pytań odnośnie tej skrzyni do osób zorientowanych w temacie. Czy ta skrzynia konstrukcyjne różni się od skrzyni z auta po lifcie zwanej steptroniciem ?

Jeżdżąc autem zauważyłem ,że potrafi trzymać auto na stałych obrotach i przyspieszać , niczym multitronic w audi . Nie wiem czy wynikało to z jej konstrukcji , czy ze złego stanu ?. Skrzynia Padła , i tutaj pojawia się moje kolejne pytanie , mogę zastąpić ją z wersji 218 km ?

Opublikowano

Obawiam się ze od wersji 218 KM nie podjedzie bo tam już była skrzynia 6 biegowa firmy ZF a ty masz 5 biegową skrzynie firmy GM inne sterowniki do skrzyni i inne podłączenia.

Jedynie co to może pasować od E46 lub E39 po lifcie czyli od wersji 194KM i 204 KM.

To przyspieszanie nie zwiększając obrotów o którym piszesz to wina padającego sprzęgła hydrokinetycznego, ten efekt często pojawiał się w autach z podniesioną mocą. Zastanów się czy nie lepiej zrobić remont w twojej skrzyni niż kupować drugą.