Skocz do zawartości

szyby w samochodzie - czy oryginalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jak poznac ze szyby oryginalne?ja na wszystkich mam znaczek BMW...szyby w przednich drzwiach i tylna maja napis pod znaczkiem BMW SEKURIT a w tylnych drzwiach pod znaczkiem BMW SPLINTEX...

Opublikowano

U mnie wszystkie szyby, włącznie z małymi trójkatnymi mają znaczek + sekurit i maja bardzo zblizone numery seryjne, powiedziałbym ,że prawie kolejne. :8)

Jeżeli byla wymieniana szyba na oryginalną szybę z ASO to pewnie będzie różnić się jedynie drastycznie numerami seryj., chyba. :worried:

To tak na logikę. :roll:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

u mnie jest tak:

tylna szyba, trojkaciki - ten sam numer ( SEKURIT 43R-001057 )

boczne tylne - ten same numer ( SPLINTEX 43R-00048 )

przednie boczne - ten sam numer ( SEKURIT 43R-001351 )

Wszystkie szyby posiadaja znaczek BMW

Opublikowano
przednia wymienialem bo mialem wkolo domu remont drogi duzej i kamyczkiem odstalem prosto w szybe spod ciezarowki wiec mam PIKLINGTON
Opublikowano
u mnie jest tak:

tylna szyba, trojkaciki - ten sam numer ( SEKURIT 43R-001057 )

boczne tylne - ten same numer ( SPLINTEX 43R-00048 )

przednie boczne - ten sam numer ( SEKURIT 43R-001351 )

Wszystkie szyby posiadaja znaczek BMW

Według mojej skromnej wiedzy...tak. :cool2:

Oprócz przedniej :wink:

Pozwól, że sprawdze swoje jeszcze raz dzis po pracy i zwrócę uwage na jakieś "znaki szczególne". Dam znać wieczorem w tym poście.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

panowie !! szyby samochodowe nie maja numerów seryjnych!!!

te numery które tam widzicie to są oznaczenia homologacyjne i firmy która je robiła!!

pracowałem u nas w polsce w firmie produkującej szyby boczne do wszelkich pojazdów uzytkowych i robiłem szyby do BMW,DC, AUDI,VW, FERRARI, i wielu innych marek i na żadnej szybie nigdy nie byo malowanego numeru seryjnego tylko oznaczenia norm ,homologacji i innych oznaczeń wumaganych przez klienta

Opublikowano
panowie !! szyby samochodowe nie maja numerów seryjnych!!!

te numery które tam widzicie to są oznaczenia homologacyjne i firmy która je robiła!!

pracowałem u nas w polsce w firmie produkującej szyby boczne do wszelkich pojazdów uzytkowych i robiłem szyby do BMW,DC, AUDI,VW, FERRARI, i wielu innych marek i na żadnej szybie nigdy nie byo malowanego numeru seryjnego tylko oznaczenia norm ,homologacji i innych oznaczeń wumaganych przez klienta

Zgoda, nie sa one przypisane autu. Może źle użyłem sformułowania "seryjne". :oops: Miałem na myśli fakt, że powinny być spojne w oznaczeniach ze sobą. :roll:

Oczywiście nie podważam wiedzy, Kogoś kto pracował w tym temacie. :modlitwa:

Pozdrawiam

Marcin