Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie ma porównania do RAV4 :cool2: a żona jak pozna auto to się zachwyci ale fakt:na początku ta cała elektronika moze przerażać :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jeśli chodzi o napęd w XC60 to napęd jest stały na 4 koła ( nie dołączany) tak powiedział handlowiec.

Handlowiec powinien raczej zmienić pracę.... :lol:

Napęd jest rozdzielany płynnie przez sprzęgło wielopłytkowe, więc nie jest stały ! Jest to Haldex 4-generacji (być może już 5-tej w najnowszych modelach). Posiada go jeszcze min. Tiguan, Yetti, passat itd.

Opublikowano
Sprawiał wrażenie bardzo kumatego gościa jak opowiadał o tym napędzie, raczej chodziło o to że nie jest to klasyczny napęd dołączany jak w innych tego typu autach, czyli w normalnych warunkach napęd na przód i dopiero podczas uślizgu któryś z kół dołączany jest tył.
Opublikowano

Najnowszy haldex zawsze daje cos tam tyl (5-10%) wiec handlowiec troche racji mial.

A co porownania foteli sport do tych z rav4 - no blagam, bez takich. Rav4 nie ma foteli tylko stolki, krotkie i bez boczkow.

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Nie no fotele w Ravce nie są takie złe przede wszystkim są obszerniejsze, ale to jedyna zaleta tych foteli :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie zrobiłem małą trasę Wrocek-Szklarska i pierwsze spostrzeżenia:

- fotele są bezapelacyjnie mniej wygodne niż w Ravce (opinia żony) moja też.

- niewiem o co chodzi ale jazda z boxem to jakaś masakra przy 120 km/h jest niesamowity huk.

- spalanie wyszło 7,5 l, więc nieźle biorąc pod uwagę boxa.

- adaptacyjne zawieszenie, świetna sprawa!!!

- dzisiaj w nocy było około -7C i spryskiwacze zamarzły, ponoć są podgrzewane?

- navi troszę mnie wkurza brak jest informacji o dopuszczalnej prędkości na danym odcinku, chyba że ja coś źle robię?

Opublikowano

Jeździłem właśnie poprzednio dużo ostatnią Ravką - fotele skóra alcantara i najwyższa wersja z motorem 2.0 benzyna z Automatem... i po przesiadce do F25 nie pamiętam niczego dobrego z Ravki - a moja ocena tego auta to że nadaje się prędkości max 140 bo więcej to już miałem stracha bo niestabilne.

Jak dla mnie fotele sportowe w F25 są w tym starciu zdecydowanie wygodniejsze...

Opublikowano

Nie dziwie ci się, automat w Ravce z tym silnikiem to nieporozumienie,

Ja po autostradach nie przekraczałem 150 km/h ale raczej ze względu na spalanie i hałas,

Co do foteli w A5 mam też sportowe ale są super wygodne poza wsiadaniem dlatego uważam że w X3 fotele powinny być lepsze tym bardziej że to nie jest auto sportowe.

Ogólnie i tak bym już nie przesiadł się do Ravki :lol:

Opublikowano
A ja taka ravka w tym samym setupie lecialem po niemczech ~180 a potem cos lekko smierdzialo, jakby palone sprzeglo:-) dla mnie w tym aucie tez nie ma nic pozytywnego
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!