Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Póki co nie panikuje ale u mnie odgłos potrafił być taki, ze aż wstyd kogoś autem przewieźć bo myślełem że mi zaraz dół odleci. Też mam inne auta honde, audi, renault i nic takiego nie słyszałem nigdy, jednak od marki premium wymaga sie troszke więcej :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pamiętaj, ze w autach premium głownie płacisz za prestiż, a nie za kosmiczna technikę...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do tej pory nie doszedłem do tego co może być przyczyną tych pisków/zgrzytów :/

Głównie objawy pojawiają się jesienią i zimą. Dzisiaj wykonałem mycie podwozia mając nadzieję, że przyczyną zgrzytów są "nieczystości" na wahaczach, gumach itp. Po myciu to samo:/

Obaj najbardziej słyszalny po zjechaniu z krawężnika, progu zwalniającego jak auto opada całym ciężarem:/

Nie chce wymienić połowy zawieszenia aby dojść do tego co było przyczyną, bo nie o to chodzi.

Byłem w zeszły weekend w górach, w nocy temp. zeszłą to -22. Jadą rano na narty praktycznie przy każdej nierówności było słychać zgrzyty:/ Może to w jakiś sposób pomoże w diagnozie...:/

Wiem w czym problem. Na pewno nie są to tuleje z tyłu, tylko z przodu. Te od wahacza dolnego. Widać je po otwarciu maski. Psiknij tam WD40 i zobacz co będzie. Ja miałem taki problem, jak wymieniałem termostat i full płynu poszło na tą tuleję. Później strasznie trzeszczała. Psiknąłem trochę czymś typu WD40 i przeszło od razu. Po prostu tam jest woda i na dlatego Ci tak halasuje podczas mrozów

Nie mogę namierzyć tych tulei:/ Silnik N47 - może ktoś podpowie gdzie dokładnie szukać?

Podobny temat założony przez inną osobę:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=123117&p=1558923&hilit=piszczenie#p1558923

Opublikowano

przechodziłem chorobę 2 sezony.w ub.roku przeszło samo- teraz nie czekałem- BM cars w mysłowicach- wymiana tulei z tyłu/wcześniej wylałem 2 wd 40/

koszt koło 350 zeta i po problemie

Opublikowano
pet1, a czy problem u Ciebie występował z przodu? U mnie przód zgrzyta chyba 2 razy głośniej od tyłu (tył jeszcze znośnie hałasuje, ale przód zaczyna mnie doprowadzać do obłędu :( )
Opublikowano

No widzisz...

u mnie znowu przy bujaniu samochodem nie ma żadnych oznak. Ani przy naciskaniu bagażnika, przodu samochodu czy nawet kołysania za ringi:/

Tylko hałas przy progach

Opublikowano
Właśnie przejechałem sie samochodem po wczorajszym myciu podwozia. Na zewnątrz -6, sle w nocy bylo nawet -15. Teraz na progach zgrzyty tak głośne, ze ludzie się aż rozglądają. Prawdopodobnie gdzies woda zamarzla. Podobny przypadek juz miałem i na poczatku watku byl opisywany.jak bede wracał postaram sie nagrac video z dźwiękiem jak to dokładnie "wygląda"