Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie ostatnio natchnęło mnie na zakup oryginalnej navi do mojej buni.

Znalazłem na allegro taki oto zestaw:

http://allegro.pl/nawigacja-professional-cic-bmw-e81-e82-e87-e88-ci-i2799061146.html

i chciałbym się dowiedzieć czy on w ogóle będzie działał w moim aucie z 2008r.Obecnie mam radio Professional.Mam też schowek na rękawiczki.

Co musiałbym dokupić oprócz tego zestawu,pewnie jakąś wiązkę doposażeniową??

O tunelu środkowym nie wspominam bo wiem że trzeba go dokupić aby założyć pokrętło iDrive.

Jeżeli się nie da zamontować to odrazu proszę mnie z tego wyleczyć:P

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak patrzylem kiedys do trzeba tez deske miec pod navi bo ta ramka pod navi ma chyba inne mocowania, juz nie pamietam dokladnie , ale jest chyba dosyc duzo desek bo kazda ma inny numer. I tak w zaleznosci od tego czy navi czy klimatronik czy tez dodatkowe schowki kazda ma inny numer. Gosc ktory sie zajmuje elektronika mowi ze montowal w jedynce i potwierdza ze ciezka rzezba. Na pewno do tego zestawu potrzebna jest wiazka i nie wiem czy przypadkiem ona nie dziala tylko ze wzmacniaczem przez optyke, ale to tylko moje przemyslenie. Nie pamietam tez jak z antena do navi. Ja odpuscilem sobie montaz :)
Opublikowano

Dzięki kolego,

Może ktoś miał z tym styczność i może mi coś wiecej powiedzieć?

Czy rzeczywiście jest z tym tyle rzeżby??

Bo jeżeli tak to czy jest możliwość zamotowanie tej standardowej otwieranej navi.

Pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

Z tego co mi napisałeś to ta nawigacja z linku który podałem ma inne mocowania,więc jest różnica bo musiałbym zmieniać deskę,a w przypadku gdy zakupiłbym otwieraną navi nie musiałbym zmieniać deski.

Ja u siebie mam schowek u góry więc ta otwierana napewno by pasowała,ale chciałbym sie dowiedzieć czy pasuje ta navi podana z linku.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pamiętajcie, że sam montaż to najprostsza część zabawy.

W przypadku CiC wymagane są kody FSC wraz certyfikatami. Do kupienia tylko w ASO lub montaż emulatora.

Inaczej funkcja nawigacji będzie niedostępna...

Oczywiście temat do ogarnięcia. Mi to zajmuje z reguły 1 dzień na całość w przypadku gdy auto miało np. CCC fabrycznie a 2 dni jeśli radio bussines lub pro... :cool2:

Pozdrawiam :cool2: