Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio zamontowalem sobie xenon h7r niby to do bezsoczewkowych lamp, bylem srednio zadowolony no ale jak juz siedzialo to tak jezdzilem az do dzisiaj jak zabrali mi dowod, jest sprawa z tego co pamietam to poniszczyly mi sie te przewody seryjne od zwyklych zarowek i chyba ich juz nie mam, co tu zrobic zeby zamontowac zwykle zarowki H7 ? Mozna te kable jakos dokupic?
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

brawa dla panów policjantów. Nic do ciebie nie mam ale jak widze kogoś z ksenonami za 80zł wsadzonymi do lamp z odbłyśnikami to powinno byc ustanowione prawo że można wyjść i takiemu osobnikowi kijem te lampy potrzaskać i jeszcze odznaczenie od policji dostać za to.

Nie zrozumiem co kieruje ludźmi którzy to zakładają, ani to nie świeci dalej, ani mocniej. Światlo jest białe tylko jedyna zaleta która można uzyskać kupując dobre żarówki h7. Przecież to światło zamiast świecić tam gdzie powinno to ucieka na boki i wszedzie gdzie się da a nie tam gdzie powinno być i dlatego oślepia innych.

No a teraz wrócisz na jasną stronę mocy :) wtyczki do h7 kupisz gdzieś za grosze, allegro albo jakiś szrot. Potem troche lutowania jak stare obciałeś i juz.

szukam
Opublikowano
i załóż dobre żarówki h7. nie najtańsze, ani nie kupuj żarówek hiper mega cool blue super + 100% bla bla bla 100w :) ja miałem zwykłe tungsram, ale miesiąc temu zamieniłem je na osram night breaker plus, nie są jakieś super białe czy zimne niebieskie, mają normalną barwe, ale jeśli chodzi o świecenie, i widoczność w nocy to naprawde są na plus. Ja dość często robie trasy po 400 km, zawsze wyjeżdżam wieczorem, to widzę dużą różnice w porównaniu z tamtymi zwykłymi, i jestem zadowolony
Opublikowano

Kuźwa panowie tylko jedna osoba mi pomogla, dostane takie kable zeby do tej wtyczki wlozyc co siedzi tam teraz przetwornica?

brawa dla panów policjantów. Nic do ciebie nie mam ale jak widze kogoś z ksenonami za 80zł wsadzonymi do lamp z odbłyśnikami to powinno byc ustanowione prawo że można wyjść i takiemu osobnikowi kijem te lampy potrzaskać i jeszcze odznaczenie od policji dostać za to.

Nie zrozumiem co kieruje ludźmi którzy to zakładają, ani to nie świeci dalej, ani mocniej. Światlo jest białe tylko jedyna zaleta która można uzyskać kupując dobre żarówki h7. Przecież to światło zamiast świecić tam gdzie powinno to ucieka na boki i wszedzie gdzie się da a nie tam gdzie powinno być i dlatego oślepia innych.

No a teraz wrócisz na jasną stronę mocy :) wtyczki do h7 kupisz gdzieś za grosze, allegro albo jakiś szrot. Potem troche lutowania jak stare obciałeś i juz.

żarnik H7R rozprasza światło xenonu ładnie i nie oślepiam innych, sam bym sobie w pysk strzelil gdybym ludzi oslepial jeszcze nikt mi nigdy nie mrygnal. Sprawa jest bardziej skomplikowana powiedzmy ze podpadlem policji w innej sprawie i zrobili to z premedytacja wczesniej doskonale wiedzieli ze jezdze na xenonie, ale haczyk byl to go wykorzystali.

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.