Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kontrola działała perfekto włączala sie wylaczala itd itd. przycisk działał wszystko fajnie hulało. Dzisiaj rano akumulator nie dawał znaków życia, kumpel przyszedl z innym i odpaliliśmy no i wyświetliła się kontrola trakcji na pomarańczowo wraz z ręcznym na pomarańczowo, co to może być? nie wiem czy ma to jakiś związek ale godzina nie jest ustawiona, guzik rozbierałem składałem ponownie- nie reaguje nic kompletnie.

Druga sprawa- nie działają mi przeciwmgłowe przód :/ Normalnie zapalam kontrola na zegarach się świeci aczkolwiek przeciwmgłowe niestety nie..

Bezpieczniki sprawdzałem, jeden jakiś wymieniłem. Ale nadal to samo.

Wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano
Witam , jeśli chodzi o kontrolkę dsc i ręcznego u mnie po rozładowaniu akumulatora padł czujnik kąta skrętu i żadna kalibracja nie pomogła musiałem go wymienić ,ale u ciebie może być całkiem co innego bez podłączenia do kompa można tylko strzelać.
Opublikowano
Przycisk fizycznie rozebrałem i złożyłem na nowo. Więc on raczej działa po za tym świeci więc prąd dochodzi. Coś tu nie tak jest z tym rozładowaniem bo po tym przestało działać. Jutro jade do znajomego na komputer mam nadzieje że będzie miał jakiś lepszy co pokaże błędy.
Opublikowano

A więc, jak kolega wyżej pisał był błąd czujnika skrętu. Jednak na całe szczęście dało się go skasować i nie był on uszkodzony fizycznie! stało się tak ponieważ jak mi tłumaczył ten co mi kasował, akumulator ma normalnie napięcie 12V gdy jego napięcie się obniża do ok. 10-11 jest jeszcze ok ale 9 mniej niż 9 to podzespoły moduły czujniki po prostu się psują, miałem szczęście! Tak o dla tych którzy by mieli taki problem. DSC spowrotem działa :)

Co do przeciwmgłowych, żadnych błędów w kompie nie ma, prawdopodobnie coś fizycznie się musiało sknocić.