Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no w obudowie 450 to chyba nie bezie pracował :) bo w sumie bagarznik jest nizej i będzie pod tłumieniem :) bo pod głosnik wsadze mate ale myśle ,zę masz racje . w sumie to bezie zaledwie 3 litry elementu głuszacego :( ale i tak mysłe ,ze jajka będą optymalne przynajmniej słyszałem ,zę w autach sie sprawdzają i mająlepszy bas .

dziek za pomoc i pozdrawiam

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

Ja mam głośniki 6/9 z tyłu w E-36 i raczej basu to z nich wielkiego nie ma :? ale mam porządnego suba w bagażniku i zamierzenie było takie, aby z głośników 6/9 docierały tony średnie i wysokie i to mi się udało :D Jajka 75 rms i 225 max graja pod wzmakiem i dostarczają tyle średnich i wysokich tonów ile potrzebuję :D Sub schodzi bardzo nisko z czego jestem w pełni zadowolony :8) .

Powiem Ci, że przez największe mrozy wyciągnąłem suba z bagażnika i grały z tyłu tylko 6/9. Od biedy mogą być, ale bez swojej obudowy nie mogły pokazać jakim basem dysponują mając za obudowę cały bagażnik:(

Pozdrawiam

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano

A czy w E30 były montowane jakies fabryczne głośniki na tył??? Bo z tego co widzę to raczej każdy ma powycinane dziury i wstawione jakieś głośniki.I jak zrobić to wyciszenie pod głośnki,w tej kwesti jestem zielony!!! Ale ktoś kto ma pojęcie na tem temat poradzi sobie bez problemu.I mam jeszcze jedno pytanko-czy możecie kogoś polecić w warszawie kto wsadził by takie głośniki na tył za rozsądną cenę :roll:

Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja polecam glosniki Sinuslive. Mam 2 * 16cm w fabrycznych miejscach sprzodu w e34 touring (powiekszylem originalne dziury) oraz ich tweetery. Do tego subwoofer JL z wzmacniaczem Signate. Pozen to z Alpine 9853 albo 55 i sound nieziemski. Jeszcze chce w przyszllym miesiacu dac dwie sinuslive 13i stylu w dach do wypelnienia i bedzie zupelnie cacko :)
BMW było: E30 316i
Opublikowano

Witam miałem już dwie E30 i próbowałem rużnych rozwiązań.

Obecnie z przodu mam cykacze kickera w drzwi wbudowane po dwa pionnery 17 i 13 cm z zwrotnicami z tyłu na pułce klasyczne JBL jajka podłączone do wzm pionnera i tak jak koledzy pisali zrobiona w bogażniku obudowa na nie. Całość wspomaga tuba kickera podłączona do wzmacniacza tej samej firmy. Obecnie planuje załorzyć jeszcze power cap-a ale i bez tego naprawde dobże dymi a z tyłu mało kto wytrzymuje 15min. Całością steruje pioneer jak dlamnie klasyk delfin.

pozdrawiam i polecam.

ps. drzwi nalezy wygłuszyć bo inaczej zepsuje cały efekt!!