Skocz do zawartości

320d spaliny pod maska po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczoraj wymieniłem główny termostat w mojej e46 i po odpaleniu pojawiły się spaliny pod maską. Co może być tego przyczyna?????

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
moze rurka doprowadzająca spaliny do EGR się ułamała albo coś takiego. Poskładałeś wszystko jak trzeba ? odpal auto wsadz głowe pod maskę i zobacz źródło spalin
szukam
Opublikowano

Własnie też mi to przyszło na myśl. Jutro sprawdze jak to wyglada bo wczoraj juz nie miale siły po walce z termostatem i sprezynami(wymiana na seryjne):)

Niby wszystko poskładałem jak było, nic nie pozstało:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
może to nie spaliny, a termostat słabo dokręciłęś i cieknie płyn na silnik, uszcelkę do termostatu przełożyłeś ze starej sztuki?
Opublikowano
może to nie spaliny, a termostat słabo dokręciłęś i cieknie płyn na silnik, uszcelkę do termostatu przełożyłeś ze starej sztuki?

w nowym termostacie była nowa uszczelka. to na bank spaliny

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Panowie sprawa rozwiązana. Metalowa rurka która łączy kolektor wydechowy z chlodniczka spalin puścila na zgrzewie:) migomat pomógł:)

Rozkoduje VIN