Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku sie przedstawie bo nowy jestem..jestem Bobik, aktualnie eksploatuje e39 z 2000r 3.0d..

dzis jak wracalem z pracy padla mi wycieraczka od strony pasażera..co jest lepsze napoczatku dzialała jak wsiadlem do auta..no i wsumie dalej troche dziala tylko..ledwo sie podnosi do góry ale w dół lepiej działa..zauwazylem ze można ja normalnie reką przesunac do góry na maksa..hmm co zrobić i co moze być przyczyną?

za wszystkie pomocne posty dziękuje, pozdrawiam

Opublikowano
kolego tam się wyrabia taki bolec lub ta dźwignia , która na niego wchodzi, ja kupowałem nową dźwignię w serwisie ( chyba ok. 70 pln), ale poszukaj na forum można to zrobić wg patentu , który znajdziesz na forum i wtedy to nic cie prawie nie kosztuje, tylko trochę roboty.
Opublikowano
Przymarzła wycieraczka, pewnie włączyłeś i poszło. U mnie raz polużniła się i też tak padła, otwórz tą plastikową zaślepkę i zobaczysz nakrętkę, dokręć ją ale bez przesady z wyczuciem