Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję zmianę auta, już pisałem w dziale e46 o opinie o 330d, nawet dosyć ekonomiczne jak na tą moc, jeździ super, ale jednak ciut przymałe jest (dziękuję bardzo koledze nurek za udostępnienie auta!) a 530d troszkę za słabe. No więc zacząłem myśleć (chodź wcześniej już myślałem) o 540i lub 740i (aktualnie jak widać jeżdżę MB W210, a w środku to locha - i takie auta lubię). No i w przypadku e38 większość modeli z navi jest w wersjach z kasetami, gdzie mamy mały ekranik, co moim zdaniem wygląda tragicznie (wiadomo, kwestia gustu) i nie prasuje zupełnie. Moje pytanie więc jest proste:

Da się to wymienić, w sensie kupić osobno navi dużą od e38 czy e39 (pewnie było to samo) i zamontować ją w miejsce starej navi ? Czy to będzie ze sobą działać i czy sama czynność jest skomplikowana i wymaga podpięcia auta pod komputer (inaczej mówiąc, czy zrobię to sam)? Zapewne temat już mógł być poruszany, niestety mi nie udało się takiego odkopać (jak komuś się uda, link mile widziany :mrgreen: ).

I Jeszcze jedno, bo faq nie wyjaśniło mi tego. Kasetowe to pewnie są MK1 i MK2, zaś duża navi to MK3? czy mylę się? Jeśli mylę się, prosiłbym naprostować i wyjaśnić mi to :)

Opublikowano

Pomijając kwestię złączy bo są różne to duża NAVI też jest z kaseciakiem. Były też wersje z cd choć to rzadkość.

MKI, MKII, MKIII to nawigacja z czytnikiem CD, MKIV to nawigacja z czytnikiem DVD (filmów nie czyta :D )

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
No ok, niech sobie będzie i kaseciakiem. Chodzi mi o to, że o niebo lepiej wygląda. Jak rozumiem zamiana nie wchodzi w grę ze względu na różne złącza?