Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam stuki z lewej storny w tyle w e34 520i 24v,pojechalem na daignostyke i wyszlo ze mam lekkie opory toczenia, sprawdzilem zaciski na tarczach,zawieszenie, i sinenbloki i nic dalej stuka, jest to denerwujace.Zastanawiam sie moze dyfer nawala??
Opublikowano
sprawdz gorne mocowanie amortyzatora - poduszke. u mnie bylo wybite z jednej strony i stukajac doprowadzalo mnie do szalu :) dwie stacje diagnostyczne po badaniu zawieszenia stwierdzily z cala pewnoscia ze zawieszenie mam wzorcowe a amorki jak nowe hehehhe. musialem palcem pokazac tym "fahofcom" co jest nie tak. po wymianie wszystko w porzadku. do e30 to mocowanie kosztuje ok 25 zeta.
Opublikowano

Czasem hałas pochodzi z innego źródła niż szukasz.

To nie musi być zawieszenie. Np. jeden niepewny wieszak układu wydechowego może sprawić, że tłumik na dziurach lekko stuka w podłogę.

BTW, skodaa...

Czytałeś moją informację na priv :?: :twisted: Bo na razie sprawiasz mi dodatkowe zajęcie (przesuwanie wątku tam gdzie powinien być od początku i poprawianie tematu).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 2 lata później...
Opublikowano
post już na pewno nie aktualny ale może ktoś będzie szukać i znajdzie, miałem identyczny problem jak w temacie, stuki całkowicie znikły po wymianie górnego mocowania amortyzatora ale ważne, stuki dochodziły jakby z bagażnika, przy okazji piski też znikły, nastała totalna błoga cisza...