Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy potrzebuję pomocy w przywróceniu działania wybierania głosowego.jakis czas temu wgralem sobie spolszczenie do swojej E60 po tej operacji przestalo działac wybieranie głosowe.W tej chwili chciałem powrócic do oryginalnej wersji jaka miałem przed tem bo zacząłem mieć problem z navi,wszystko poszło ok usunąłem język rosyjski z FA wprowadzilem z powrotem niemiecki $851 bo taka wersje miałem wczesniej.Wszystko działa oprócz wybierania glosowego może mi ktos podpowiedziec co trzeba zakodować albo aktywować aby działało wybieranie glosowe.

Pozdrawiam i służe pomocą

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam!

Koledzy potrzebuję pomocy w przywróceniu działania wybierania głosowego.jakis czas temu wgralem sobie spolszczenie do swojej E60 po tej operacji przestalo działac wybieranie głosowe.W tej chwili chciałem powrócic do oryginalnej wersji jaka miałem przed tem bo zacząłem mieć problem z navi,wszystko poszło ok usunąłem język rosyjski z FA wprowadzilem z powrotem niemiecki $851 bo taka wersje miałem wczesniej.Wszystko działa oprócz wybierania glosowego może mi ktos podpowiedziec co trzeba zakodować albo aktywować aby działało wybieranie glosowe.

Pozdrawiam i służe pomocą

Sprawdź czy masz opcję $620 w VO. Jeśli nie to ją dodaj i zakoduj CCC profilem EXPERT.

Jeśli w dalszym ciągu sterowanie nie będzie działać to może być wymagane zaprogramowanie CCC oryginalnym softem bo z tymi tzw. "ruskimi" różne rzeczy się dzieją...

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
soft wgrałem oryginalny przez winkfp,opcja $620 jest dodana do VO.Jak chce progmanem aktywować SVS to woła kod FSC ,płyte z kodem wkładam do czytnika navi ale nadal nie moze znaleść kodów progman cały czas woła import kodu.Moze mi ktos podpowiedziec jak wprowadzic ten kod FSC przy pomocy progmana lub jak to zrobić easytool32
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
soft wgrałem oryginalny przez winkfp,opcja $620 jest dodana do VO.Jak chce progmanem aktywować SVS to woła kod FSC ,płyte z kodem wkładam do czytnika navi ale nadal nie moze znaleść kodów progman cały czas woła import kodu.Moze mi ktos podpowiedziec jak wprowadzic ten kod FSC przy pomocy progmana lub jak to zrobić easytool32

Hej,

Po naprawie mojego modułu CCC nie działa mi wybieranie głosowe. w CAS mam $620 na liście ale mimo to nie działa. Dowiedziałem się, że prawdopodobnie muszę zrobić aktywację przy pomocy programu PROGMAN. Zdobyłem nawet kody FSC dla mojego numeru VIN. Możesz mi udzielić wskazówek jak to aktywować w tym programie? Nie chcę czegoś popsuć..

Do odważnych świat należy!!!
Opublikowano
Progman do tego sie nie nadaje bo bedzie ci chcial programowac cale auto i jak chcesz uniknac kolejnej naprawy ccc to sobie odpusc lub oddaj auto do kogos kto ma kawalek sprzetu

Dzięki za przestrogę. Lubię mieć wszystko zrobione na 100% i tylko dlatego chcę wskrzesić to wybieranie głosowe. Zanim padł mi moduł CCC to tę funkcję użyłem może z 3 razy :-) Ale jeśli mam sobie przez to narobić jeszcze większych kłopotów to chyba odpuszczę..

Do odważnych świat należy!!!