Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was Bardzo Serdecznie!

Zwracam się z prośbą o pomoc w ustaleniu przyczyny usterki i/lub sposobu jej rozwiązania, jeśli jest w miarę prosty.

(nie jestem mechanikiem i wolałbym nic nie rozkręcać - nie ufam sobie ;P )

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchamianiem silnika tnz. Byłem w serwisie zostały wymienione świece 4 BERU oczywiście nowe, nowy olej, filtry itp.

dodatkowo miałem problem ze światłami na rejestracji z tyłu jak i z tylnymi halogenami, te problemy również zostały rozwiązane.

Po wizycie w serwisie samochód przez jakiś czas odpalał na "styk" później różnie, ale dzisiaj sytuacja wyglądała bardzo dziwnie:

dzisiaj rano odpaliłem samochód normalnie, na styk pojechałem do sklepu, później podobnie, na styk i wróciłem do domu

później o godzinie około 12 odpalam samochód, a tu kręci, kręci.....i kręci komputer zaczął przygasać, podobnie radio, później wiadomo rozrusznik zwolnił

-byłem już prawie pewny że akumulator do wymiany, bo tydzień temu go ładowałem, a przed wizytą w serwisie miałem problem z rozładowywaniem się akumulatora

-jednak to nie był ten problem godzinę później stwierdziłem ze "sobie pokręcę" - i co...samochód odpalił po dwóch obrotach...

Naprawdę nie wiem co jest grane liczę na pomoc z waszej strony.

Z Góry Dziękuję Za Odpowiedź.

Opublikowano
Rozumiem że za pierwszym razem i miałeś następujące objawy : zwalnianie rozrusznika, przygasające światła, i po jakimś czasie bez ładowania akumulatora spróbowałeś ponownie. Udało Ci się to bez w/w objawów. Jeżeli tak szukał bym zwarcia w okolicach rozrusznika.
Opublikowano

Tak, dokładnie i tak jak pisałem wcześniej, później samochód zachowywał się już normalnie

(prawie wróciłem z "wyprawy" ;P )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wgl. mógłby mi ktoś polecić jakiegoś dobrego elektryka w okolicach Żor, Rybnika ew Wodzisławia;P

pytam, puki mam pieniądze, bo to chyba będzie ten rozrusznik, objawy się powtarzają.

Z Góry Dzięki Za pomoc

Opublikowano
Temat juz oklepany, szczotki na alternatorze, akumulator, rozrusznik, szukaj w tych trzech. Aku odpada jezeli raz dobrze a raz zle.
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

No właśnie dlatego pytam o jakiegoś dobrego elektryka, bo mój elektryk, który robił mi wszystkie samochody mówi ze nie ma komputera, a ten by mu wszystko wyświetlił (podejrzewam, że mu się nie chce grzebać)

więc ponawiam pytanie, czy ktoś zna w w/w okolicach jakiegoś dobrego elektryka czy mechanika BMW rzecz jasna;P

Opublikowano
u mnie w ostatnim czasie też był problem z odpalaniem. Raz paliło na dotyk a za chwile musiałem kręcić z 8 sekund, często było tak że odpalał zimny na dotyk, pojechałem np do Biedry z 1,5km i po kilkunastu minutach, musiałem długo kręcić. Róznie to bywało, palił raz tak raz tak. Wkońcu przyszły ostatnio mrozy i nie odpalił. Padł aku. Kupiłem nowy Bosch S5 85Ah 800A , jeżdże już prawie tydzień i póki co pali od strzała, czy to zimny czy ciepły, a wcześniej bywało różnie. Jak chciał.