Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc mam taki problem po przejechaniu ok 5 km odkrecilem korek od chlodnicy a tam zaczela woda uciekac.Co sie moglo stac?pomocy :cry:
tel;882470616
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Tam niestety nie ma odpowiedzi na to pytanie :duh: :cry2:

Zobacz tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=21003&highlight=twarniej%B1+w%EA%BFe

lub tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=20906&highlight=twardniej%B1+w%EA%BFe

lub tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/search.php

i wpisz np.: twardnieją węże, termostat, chłodzenie.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Członkowie klubu
Opublikowano
Krzyś mi twardnieją węże , i woda ulata przez korek jak go odkręcę na gorąco a wszystko mam oki- i co Ty na to nadmienię że Ja mam układ ciśnieniowy nie wiem jak Wy w innych bumach niż e32 750.

Kanap - nie wiem dokładnie jest w 750 i jakie normalnie powinno byc cisnienie ale:

- zobacz czy nie masz za duzo płynu w zbiorniku, jak jest w normie to,

- sprawdż czy nie pompuje Ci układu chłodzenia (mechanicy mają taki manometr do sprawdzania ukł. chłodzenia) i jak ciś. jest w normie to znaczy że twarde węże mogą być bo cis. jakieś zawsze będzie w każdym aucie, byle nie wchodziło na manometrze na czerwone pole bo wtedy znaczy coś jest nie tak.

Każdy ukł. chłodzenia wytwarza pewne ciś. - jest to normą - i węże robią sie twardsze, ale to ciś. po 1 zostaje upuszczone przez korek jeżeli przekroczy pewena wartość, i po 2 nie powinno rosnąć nieustannie. Ono podchodzi do pewnej wartości - np.: 1 bar i pozostaje bez zmian. Jeżeli rosnie cały czas i nie zatrzymuje sie znaczy cos jest nie tak. Korek spełnia swoje - upuszcza - ale układ cały czas sie pompuje i zapowietrza. Jak korek nawali - przestanie upuszczac - to wtedy walnie nam na wężu.

Jak pompuje układ chłodzenia to trzeba sprawdzic przewód przelewowy do zbiornika wyr. czy nie jest zatkany - odetkac i sprawdzic. Przewaznie jego niedrożnośc jest przyczyną żle dziłajacego ukł. chł.

Krzysiek.

P.S. Jak będziecie we Wrocku to ZAPRASZAMY :D

Do zobaczyska :P

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Krzyś sprawdzałem twe punkty tak jak opisujesz jakiś czas temu po wymianie pompy chłodzenia i wszystko jest jak w najlepszej kondycji poza mną.

Pozdrawiamy Was z Anią i może byście tak Wy wybrali się tym razem do nas a przyokazjji na Jasną Górę grzeszniku.

P>S> dzięki za zaproszenie nie omieszkamy skorzystać

• Członkowie klubu
Opublikowano
Krzyś sprawdzałem twe punkty tak jak opisujesz jakiś czas temu po wymianie pompy chłodzenia i wszystko jest jak w najlepszej kondycji poza mną.

Pozdrawiamy Was z Anią i może byście tak Wy wybrali się tym razem do nas a przyokazjji na Jasną Górę grzeszniku.

P>S> dzięki za zaproszenie nie omieszkamy skorzystać

1. Znaczy jest wszytko ok.

2. Na wiosnę się spotkamy na zlocie :?: A jak maleństwo :?:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska