Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!!do mojej e60 dokupilem nawigację profesjonal i ... Po podłączeniu cisza w glosnikach. Zacząłem wchodzić w opcje ustawień i zorientowałem się ze to jest logic7. I zastanawiam się czy to radio nie ma wbudowanego wzmacnialcza i nie będzie dźwięku ,więc muszę rozbudować dalej o oryginalny wzmacniacz itp. Czy tez końcówka mocy w radiu jest spalona i dlatego dźwięku nie ma. Proszę o pomoc
Opublikowano
No tak tylko ja tego wzmacniacza nie mam poniewaz do niedawna mialem standard owe radio I 6 glosnikow, I zastanawiam sie cozy to radio bedzie grac bez wzmacniacza ...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
No tak tylko ja tego wzmacniacza nie mam poniewaz do niedawna mialem standard owe radio I 6 glosnikow, I zastanawiam sie cozy to radio bedzie grac bez wzmacniacza ...

Będzie grać :cool2:

Wystarczy zakodować nawigację pod wyposażenie auta i wszytko będzie w porządku...

Oczywiście przydałoby się także nadpisać VIN dawcy numerem VIN Twojego auta :cool2:

Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki kolego!! tylko gdzies wyczytalem na jakims forum ze zestawu profesjonal nieda sie przekodowac,vin mam juz dopisany i dalej lipa. to radyjko nie daje napiecia na glosniki kostka iso wiec nie mam pojecia skad wychodzi zasilanie na glosniki w tym radyjk :(
  • Członkowie klubu
Opublikowano
dzieki kolego!! tylko gdzies wyczytalem na jakims forum ze zestawu profesjonal nieda sie przekodowac,vin mam juz dopisany i dalej lipa. to radyjko nie daje napiecia na glosniki kostka iso wiec nie mam pojecia skad wychodzi zasilanie na glosniki w tym radyjk :(

W nawigacji professional po poprawnym zakodowaniu na stereo analogowy sygnał głośnikowy powinien pojawi się na tylnym złączu ISO. Korektor Logic7 powinien zniknąć z iDrive...

Pytanie w jaki sposób robiliście kodowanie:

1.Czy przez dodanie do VO nawigacji professional i zakodowanie pod wyposażenie CCC oraz jej pochodnych ?

2. Czy przez indywidualne zmiany w plikach .trc (bez modyfikacji VO) w CCC i pochodnych ?

Pozdrawiam

Opublikowano
po sczytaniu sterownikow auta pokazalo inny numer vin na radiu ,wyswietlaczu i na idrivie(to co wymiwnialem) i ten numer zostal dopisany do sterownikow, w opcjach komputera byla opcja przekodowanie ale nie dało sie nic zrobic,wiec w gruncie rzeczy jest tylko dopisany numer vin do nowych elementow.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
po sczytaniu sterownikow auta pokazalo inny numer vin na radiu ,wyswietlaczu i na idrivie(to co wymiwnialem) i ten numer zostal dopisany do sterownikow, w opcjach komputera byla opcja przekodowanie ale nie dało sie nic zrobic,wiec w gruncie rzeczy jest tylko dopisany numer vin do nowych elementow.

A jakim oprogramowaniem to robiliście ?

Najbezpieczniej będzie jak dodacie do VO nawigację professional (usuwając uprzednio ten system, który był fabrycznie, domyślam się, że bussines) i przekodujecie CCC oraz jej pochodne sterowniki. Wtedy nawigacja automatycznie zakoduje się pod wyposażenia auta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie.bylem wkoncu u elektronika i lipa.... radio jest z 2007 a auto z 2004 wiec nie mozna go przekodowac za analogowy sygnal:( ale mam juz wzmacniacz logic7 i podlaczam. mam tylko pytanko ma ktos schemat podłaczenia wzmacniacza logic7 top hifi ??
Opublikowano
No ja niestety mieszkam w trochę zacofanym kraju pod względem elektroniki( Irlandia ) i tacy są tu fachowcy. Ale mam już wzmacniacz podlaczylem i gra fajnie mam tylko jeden problem, a mianowicie do wzmacniacza podpierając są 2 kostki jedna 20 pinowa( zasilanie i glosniki) i mała kostka( swiatlowod # 2 i jeszcze 2 przewody) do czego te przewody bo ich nie podlaczylem a wszystko smiga. Boje się ze się coś spali jak nie bedą podłączone.