Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest możliwość wsadzenia silnika M50 (2.5) lub M52(2.8) do e30 w wersji ix z zachowaniem napędów ??

Jeśli ktoś znalazł taki temat na forum to bardzo proszę o linka bo ja nie znalazłem.

Opublikowano

tez sie nad tym zastanawialem, ciekawy temat, aczkolwiek temat trudnodostepny. Takich aut jest nie zbyt wiele i ludzie raczej sie tego nie podejmuja, latwiej sam tylni naped obsluzyc.

ale moglby ktos wrzucic (jak ma/sa) schematy tego o to napedu, na czym to wszystko polega.

mysle ze nie ma rzeczy nie mozliwych i da sie takie cudo wykonac.

nastepnie, auto z tego co wiem 4x4 nie zbyt dobra opinie ma, ludzie czesto odlaczaja ten przedni naped.. no wiadomo spalanie jest wieksze, a przykladowo 2.5na tyl a 2.5 4x4 osiagami tez sie rozni. - rozumiem ze jak swapa chcesz robic to spalanie jest rzecza mniej istotna.

no i koszta exploatacji.. jakis czas temu spojrzalem tylko na to, i takie rzeczy jak np amory sa owiele drozsze. - 4x4 tym na przodzie roznia sie od zwyklej e30.

tyle z mojej strony

Opublikowano
Koszty eksploatacji są znośne a spalanie rzędu 2l lub 3l więcej jakoś mnie nie rusza :) ważne jest czy da się to dobrze zrobić czy lepiej sobie odpuścić temat i kupić coś do swapa z tylnym napędem.
Opublikowano
ja bym wybral ta druga opcje.. bo jak bedziesz mial problemy przy swapie, to raczej ciezko zeby Ci ktos pomogl przy 4x4 ..
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też widziałem gdzieś na necie zdjęcia, ale z m50. Jak się nie mylę, dużo rzeczy potrzeba z e34 525Ix. Ale nie mam jakiś pewnych info. Na pewno się da, ale co potrzeba dokładnie, tego nie wiem.

PZDR>