Skocz do zawartości

325 ix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest możliwość wsadzenia silnika M50 (2.5) lub M52(2.8) do e30 w wersji ix z zachowaniem napędów ??

Jeśli ktoś znalazł taki temat na forum to bardzo proszę o linka bo ja nie znalazłem.

Opublikowano

tez sie nad tym zastanawialem, ciekawy temat, aczkolwiek temat trudnodostepny. Takich aut jest nie zbyt wiele i ludzie raczej sie tego nie podejmuja, latwiej sam tylni naped obsluzyc.

ale moglby ktos wrzucic (jak ma/sa) schematy tego o to napedu, na czym to wszystko polega.

mysle ze nie ma rzeczy nie mozliwych i da sie takie cudo wykonac.

nastepnie, auto z tego co wiem 4x4 nie zbyt dobra opinie ma, ludzie czesto odlaczaja ten przedni naped.. no wiadomo spalanie jest wieksze, a przykladowo 2.5na tyl a 2.5 4x4 osiagami tez sie rozni. - rozumiem ze jak swapa chcesz robic to spalanie jest rzecza mniej istotna.

no i koszta exploatacji.. jakis czas temu spojrzalem tylko na to, i takie rzeczy jak np amory sa owiele drozsze. - 4x4 tym na przodzie roznia sie od zwyklej e30.

tyle z mojej strony

Opublikowano
  • Autor
Koszty eksploatacji są znośne a spalanie rzędu 2l lub 3l więcej jakoś mnie nie rusza :) ważne jest czy da się to dobrze zrobić czy lepiej sobie odpuścić temat i kupić coś do swapa z tylnym napędem.
Opublikowano
ja bym wybral ta druga opcje.. bo jak bedziesz mial problemy przy swapie, to raczej ciezko zeby Ci ktos pomogl przy 4x4 ..
Opublikowano
Widziałem kiedyś taki projekt... Na bmw-e30.pl, o ile dobrze pamiętam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Też widziałem gdzieś na necie zdjęcia, ale z m50. Jak się nie mylę, dużo rzeczy potrzeba z e34 525Ix. Ale nie mam jakiś pewnych info. Na pewno się da, ale co potrzeba dokładnie, tego nie wiem.

PZDR>